Tag Heuer MikrotourbillonS

CCei de la Tag Heuer revin in forta cu lansarea ceasului MikrotourbillonS. Deoarece a fost foarte apreciat si a dat dovada de o performanta aparte, brandul a decis ca acest model sa participe la GPDH, la categoria cesurilor sport si a celor complicate.

MikrotourbillonS, brandul tinand cu strictete la “S”-ul de la sfarsit, a primit aceasta denumire datorita faptului ca are, nu un singur tourbillon, ci doua.  Unul dintre ele este folosit pentru a regla timpul si unul pentru a regla cronograful. Esapamentul ceasului are o frecventa de 28.000 de vibratii pe ora (4Hz), iar tourbillonul executa o rotatie inr-un interval de 1 minut. Pe partea cealalta, esapamentul cronografului, are o frecventa de 360.000 de vibratii pe ora (50 Hz), iar tourbillonul, este cel mai rapid din lume, rotindu-se la 5 secunde. Exista doua casete arc, una pentru mecanism si una pentru cronograf. Astfel, rezerva de energie este de 45 de ore pentru ceas si de 60 de minute pentru cronograf. Dintre cele 439 de componente din care este alcatuit intregul mecansim, 437 sunt create in atelierele Tag Heuer. Mecanismul are un certificat C.O.S.C, obtinut datorita performantei ridicate, preciziei si vitezei de functionare.

Pentru a pune in evidenta mecanismul complicat, brandul a impartit cadranul in doua jumatati. Carcasa este creata din aur roz, are un diametru de 45 mm, o grosime de 17.1 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 100 de metri. Cureaua este din piele si se prinde cu ajutorul unei catarame.

Multi sustin ca MikrotourbillonS are mari sanse sa castige macar una dintre cele doua categorii la care participa. Pretul de vanzare a fost stabilit la 220.000 de franci elvetieni.

21 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu