Tissot World Timer

CColectionarii au o anumita fascinatie pentru ceasurile World Timer, mai ales pentru cele dinainte de 1950. Louis Cottier a ajuns faimos dupa ce a creat primul mecanism world-timer din lume. Atunci nenumarate companii l-au angajat pe el si pe echipa sa pentru a da viata unor ceasuri extraordinare. Desigur, vorbim in special de companii cum ar fi Patek Philippe, Vacheron Constantin, Rolex sau Aggasiz, care au beneficiat de serviciile lui Cottier pentru fabricarea ceasurilor care au ajuns la liderii fortelor aliate dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Un World Timer facut in acea perioada, ce poarta numele marcilor mai sus mentionate, ar fi foarte scump.  Pentru colectionarii pasionati care nu au atat de multi bani dar isi doresc un ceas  original din 1950, a aparut pe un site specializat (aici) un Tissot World Timer de vanzare. Pretul de 4250 de dolari este semnificativ mai mic. Practic, este un cadou prin comparatie.

Pe langa cele 24 de fusuri orare clasice de pe cadranul unui World Timer, mai are o functie ce roteste discul interior astfel purtatorul poate calibra timpul pentru locatia in care se afla.

Scrie un comentariu