Tourbillon de 24 de secunde

UUnul dintre ceasurile care a fost privit cu atentie si admiratie la SIHH a fost modelul Tourbillon 24 Secondes Contemporain de la Greubel Forsey.

Asa cum sustin ceasornicarii companiei, „au reusit inca o data sa provoace limitele arhitecturii orologice, in cele trei dimensiuni”. Pentru prima data in istoria creatiilor lor, Robert Greubel si Stephen Forsey au folosit ca finisaj pentru placutele principale si poduri, culoarea albastru roial. Ceasul este realizat intr-o editie limitata, de 33 de bucati, caracterizat printr-un mecanism din titaniu si o carcasa din platina.

Atat Greubel cat si Forsey s-au gandit de la bun inceput sa creeze un ceas care sa ofere o viziune 3D, dar care sa aibe un echilibru estetic. Astfel a luat nastere cadranul pe mai multe nivele, iar podul tourbillonului este transaparent, ceea ce creeaza impresia ca regulatorul pluteste. Mecanismul este finisat in culoarea albastrului roial, o nuanta puternica dar foarte placuta ochiului. Ceasul mai adaposteste inca o noua inventie a brandului. Tourbillonul de 24 de secunde, are cusca inclinata la 25 de grade, ceea ce minimalizeaza efectele gravitatiei asupra oscilatorului. In total, tourbillonul este compus din 88 de componente, iar mecansimul este un ansamblu de 267 de piese. De asemenea, acest mecanism are o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 72 de ore.

Probabil ca efectele 3D sunt mult mai vizibile „pe viu” decat in fotografii, dar putem vizualiza, intr-o oarecare masura, imaginea de ansamblu.

24 January   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Greubel Forsey Invention Piece 2 | 10 si 10 (20-09-2012 ; 3:39 pm) #

[…] participa la Grand Prix d’Horlogerie cu ceasurile Tourbillon 24 Secondes Contemporain si GMT, despre care am discutat mai demult, si cu modelul Invention Piece 2. Interesant la acest […]

Scrie un comentariu