Tourbillon Misterios de la Cartier

NNici cei de la Cartier nu au lipsit de la SIHH. Vizitatorii au fost incantati de prezentarea ceasului Rotonde de Cartier Double Mystery Tourbillon care a acaparat atentia datorita designului si tourbillonului “plutitor”.

Modelul a impresionat destul de mult si a primit nenumarate laude, dar  foarte multi sustin ca cel mai reusit ceas al brandului din aceasta colectie, ramane inca cel lansat in 2012, Rotonde de Cartier Cadran Lové Tourbillon. Ceasul prezentat la SIHH a reprezentat pentru cei de la Cartier o provocare. Tourbillonul pare sa fie suspendat, iar mecanismul cu Sigiliul Genevei este unul nou, abia intrat in “uzul” brandului.

Ceasornicarii au explicat in cadrul prezentarii iluzia optica data de tourbillon. Acesta pare ca pluteste deoarece cusca lui incepe o rotatie la fiecare 5 minute. De asemenea, o contributie importanta o au si componentele si arhitectura tourbillonului. Spre exemplu, discul din cristal de safir creeaza anumite reflexii care sustin imaginea ambigua.

Desi mecanismul ceasului este nou, brandul nu a oferit foarte multe informatii despre el. Stim ca este unul mecanic, cu un calibru nou, 9454MC. Este alcatuit din 242 de componente si 25 de jewels, are o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 52 de ore. Carcasa ceasului este din platina, are un diametru de 45 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Pe ambele parti sunt plasate geamuri din cristal de safir. Cureaua este din piele de aligator si se inchide cu o catarama din aur alb.

Nu stim daca Rotonde de Cartier Double Mystery Tourbillon va fi lansat in editie limitata. Sunt zvonuri cum ca pretul acestui model va fi in jurul a 160.000 de dolari.

24 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu