Tudor Heritage Advisor

LLa 6 martie 1946 Hans Wildorf, fondatorul companiei Rolex, a anuntat crearea unei noi companii de ceasuri pe nume Tudor. La inceput marea diferenta intre ceasurile celor doua companii nu a fost aspectul, ci mecanismul. In locul mecanismelor facute in atelierele proprii au ales sa puna niste mecanisme ETA facute de Ebauches SA., astfel preturile pentru un ceas Tudor erau mult mai mici. Cu timpul cele doua marci s-au diferentiat prin stil si performanta, chiar daca de fiecare data cand cei de la Tudor au avut nevoie de expunere au iesit pe piata ca “fratele mai mic” al companiei Rolex.

In acest an, la Baselworld, cei de la Tudor au readus in atentia publicului un ceas cu alarma din anul 1957. Ceasul Tudor Heritage Advisor se prezinta a fi un ceas elegant, cu linii simple si detalii particulare.
Carcasa este de 42 mm, fabricata din titaniu sau otel inoxidabil. Geamul este facut dintr-un cristal de safir special tratat. Observam cadranul simplu, argintiu, pe care sunt reprezentate orele 12 si 9 cu cifre arabe. Sunt 4 indicatoare, trei argintii: pentru ore, minute si secunde si unul rosu, pentru alarma. In dreptul orei 4 este plasat remontoarul, iar in dreptul orelor 2 si 8 sunt butoanele pentru pronirea si oprirea alarmei. Revenind pe cadran, la ora 6 avem un afisaj pentru data, la ora 9 este afisajul On/Off al alarmei, iar la ora 3 este prezent un indicator pentru rezerva de energie a alarmei. Ceasul este animat de un mecanism automat, ce are in componenta sa bine cunoscutul modul pentru alarme marca Tudor. Ceasul are o rezerva de energie de 42 de ore si rezista pana la o adancime de 100 de metri. Pentru a continua eleganta, ceasul Tudor Heritage Advisor watch are o curea din otel inoxidabil sau din piele de aligator. Ambele au ca sistem de prindere clema metalica.

Chiar daca ceasurile companiei Tudor sunt diferite ca preturi si aspect de cele de la Rolex, eleganta ramane un numitor comun.

6 April   by | 1 comentariu | Branduri: ,

Comentarii

Cristina Sabau (16-04-2011 ; 12:03 pm) #

E o adevarata placere sa ai un ceas Tudor, dar sa ai un Tudor Heritage Advisor este un vis. E superb acest ceas, plin de eleganta si rafinament.

Scrie un comentariu