Un Atmos Pentru Regina

JJager-LeCoultre lanseaza un nou ceas pentru a sarbatori cei 60 de ani de incoronare a Reginei Elizabeta a II-a. De aceasta data, ceasul creat de brand nu este unul de mana, ci este un Atmos, creat in editie limitata de trei bucati. Este o combinatie intre design si inovatie si incearca sa dea viata unei filosofii inca neatinsa a timpului. Impresioneaza prin indicarea orelor, minutelor, lunilor si fazelor lunii pana in anul 3000.

Inventat in 1928, mecanismul quasi-perpetuu numara orele, zi dupa zi, an dupa an, fara a avea nevoie de baterie sau de intoarcere. Este construit in asa fel, incat sa se foloseasca de aer, mai exact, de variatiile de temperatura din spatiul in care se afla. In spatele mecanismului sa afla o capsula sigilata ermetic, care poate sa transforme variatiile din temperatura ambientala in energie mecanica. De fiecare data cand exista o crestere sau scadere a temperaturii, mecanismul este capabil sa stocheze o rezerva de energie de 48 de ore. Pentru a fi siguri ca ceasul nu are nevoie de ajutor de-a lungul timpului, cei de la Jaeger-LeCoultre au echipat mecanismul cu un balansier care are o viteza de oscilatie destul de mica.

Structura este creata din metal placat cu aur, iar pe geamul cabinetului sunt gravate numele Regilor si ale Reginelor Regatului Unit. Intreaga creatie are o dimensiune de 200 mm x 155 mm x 225 mm. Acesta este,probabil,cel mai mare mecanism creat de Jaeger-LeCoultre, dar, foloseste a 240-a parte a energie de care are nevoie un ceas de mana. Intregul mecanism a fost asamblat din 177 de componente.

Ceasul Atmos du Millénaire Diamond Jubilee Limited Edition este un model care cu siguranta va incepe o noua pagina in istoria ceasornicariei.

18 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu