Urban Jürgensen Chronometer P8 Automatic

DDesi nu auzim destul de des despre Urban Jürgensen, acesta este un brand destul de vechi si de apreciat pe piata. Istoria pe care o au in spate ii ajuta pe ceasornicarii companiei sa isi pastreze renumele si sa aiba mereu o lista plina de clienti.

“Povestea” brandului incepe in secolul al XVIII-lea, cand doi frati, Urban si Jules Jürgensen au inceput sa lucreze la diferite mecanisme, care au fost ulterior atat de apreciate, incat cei doi au ajuns sa creeze ceasuri pentru curtea regala. Dupa moartea lor, compania a inceput sa fie condusa din tata in fiu. De atunci si pana astazi, brandul a avut cativa directori renumiti. Printre ei se numara Peter Baumberger care si-a canalizat atentia asupra editiilor limitate si a mecanismelor complicate. Apoi a venit Derek Pratt, care a creat cunoscutul ceas “Tribute Oval Tourbillion”, un model unicat, bazat pe traditiile britanice. Acum, printre cei de la conducere se afla Kari Voutilainen, care este raspunzator pentru finisarea ceasurilor si Jean-Francois Mojon, responsabil pentru conceperea si dezvoltarea modelelor. Mojon este cel “vinovat” pentru constructia calibrului PS, iar in 2010 a castigat premiul pentru cel mai bun ceasornicar, la Grand Prix d’Horlogerie. Alaturi de cei doi se afla Dr. Helmut Crott, un expert in ceasuri rare, care detine in momentul de fata intreaga companie. Crott este cel care a infiintat Auction House Dr.Crott. Dupa cum putem vedea, compania este un ansamblu de mai multe minti stralucite, care incearca sa duca mai departe traditiile si conceptele celor care au infiintat pentru prima data un atelier Urban Jürgensen.

Ca sa ne facem o idee despre cum arata ceasurile brandului, ne-am gandit sa discutam despre P8 Chronometer, care participa anul acesta la Grand Prix d’Horlogerie.

Brandul spera ca acest model sa impresioneze atat prin design cat si prin mecanism. Acesta este unul automat, cu un calibru UJS P8. Este alcatuit dintr-un sistem prins in 3 suruburi, care, din cate sustin cei de la Urban Jürgensen este foarte accesibil pentru toti ceasornicarii. De asemenea, rotorul este montat pe rubine, ceea ce nu numai ca economiseste spatiu, dar se presupune ca si creste rezistenta mecanismului la degradare. Tot rubinele sunt folosite pentru a impiedica distrugerea rotorului in cazul unui soc puternic. Cele doua casete arc asigura o rezerva de energie de aproximativ 3 zile. Frecventa mecanismului este de 21.600 de vibratii pe ora, iar ca functii, acesta indica orele si minutele, iar secundele sunt afisate in dreptul orei 6. La ora 12 este plasat afisajul pentru rezerva de energie. Carcasa ceasului are un diametru de 42 mm si este creata din platina. Cureaua este din piele si se inchide cu o catarama din platina.

Ceasul Chronometer P8 Automatic se vinde la pretul de 56.975 de dolari. Nu am reusit sa aflam inca daca modelul este in editie limitata.

23 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu