Urwerk ne surprinde din nou: Zeit Device UR-1001

AAici ne declaram admiratia pentru tanarul brand, care, la drept vorbind, isi face o imagine foarte buna cu design-urile si complicatiile pe care le creeaza. Nu au mai lansat de prin Ianuarie un model nou. Ieri dimineata au anuntat aparitia unui ceas foarte complicat numit Zeit Device UR-1001.

Acest ceas ia conceptul de timp perpetuu si il duce pe noi culmi ale orologeriei. Zeit Device marcheaza trecerea timpului in secunde, minute, ore, zile/nopti, luni, ani, sute de ani si milenii. Tot acest timp este indicat printr-o multime de sateliti si indicatoare cu o miscare retrograda. Pe cat de complicat suna pe atat de usor e de citit, daca esti obisnuit cu satelitii celor de la Urwerk, bineinteles.

Minutele si orele sunt afisate printr-un satelit cu miscari continue in partea de jos a “cadranului”. Celalalt satelit, din partea superioara a cadranului, este pentru zilele lunii plus lunile anului, functia fiind asemanatoare cu cea pentru minute si ore. Cand este nevoie, ceasul stie sa sara peste cele 2 zile din anii bisecti. Tot pe cadran mai observam un indicator in partea stanga pentru zi si noapte si un indicator pentru rezerva de energie in dreapta sus. Ah, era sa uitam de secunde, ele sunt afisate undeva sub satelitul pentru zilele lunii, este o fereastra mica intre data de 18 si 28, nu stim de ce au decis sa o ascunda acolo.

Am terminat cu “cadranul”, acum sa vedem cealalta fata a ceasului, pentru ca nu putem sa-i spunem spate avand in vedere cum arata. Mai intai sa observam acea “capota” care se deschide, probabil pentru protectia geamului. Acolo gasim un indicator pentru schimbarea uleiului din mecanism, care se schimba odata la 5 ani si doua indicatoare pentru secole si milenii. Indicatorul de 100 de ani este afisat in trepte de cate 5 ani iar cel de 1000 de ani este impartit in trepte de cate 100 de ani. Odata ce ajung la capat cei 100 de ani se misca cu o treapta indicatorul de 1000 iar cel de 100 se intoarce la 0.

Carcasa este facuta din otel inoxidabil acoperit cu ALTiN (aluminiu si nitrura de titan), un tratament industrial de suprafata initial dezvoltat pentru a reduce uzura sculelor aschietoare. Dimensiunile carcasei sunt destul de mari: 106mm x 62mm x 23mm. Mecanismul contine 51 de jewels, are marginile slefuite, suruburile rotunjite si placa de baza tratata cu un strat de DLC.

In ciuda aspectului industrial, altii ii spun nava spatiala, fiecare ceas este o adevarata opera de arta. Numai 8 ceasuri de acest fel vor face cei de la Urwerk.

25 August   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu