URWERK UR-110 TTH si ST

CCand auzim de URWERK ne gandim la ceasuri cu un aspect futurist, high-tech si cu un mecanism pe masura. Brandul a adoptat pentru modele sale un design unic, care nu numai ca atrage imediat atentia, dar si pune in valoare talentul si daruirea ceasornicarilor de la URWERK.

La BaselWorld 2012, brandul s-a remarcat prin doua modele, care au fost clasate printre cele mai interesante de pana acum. Ceasurile UR-110 TTH si UR-110 ST s-au bucurat de atentia multor vizitatori, dintre care multi au afirmat incantati ca cele doua modele par sa fie venite din filmele SF. Cele doua ceasuri sunt similare cu primul UR-110 prezentat anul trecut.

Ceasul  UR-110 TTH are un aspect impunator si solid. Special la acest model este bezelul din tantal, un metal dens si tare, cunoscut pentru rezistenta sa la coroziune. De la acest material provine si numele de TTH (Tantalum Hull). Spre deosebire de celelate modele din aceeasi colectie, bezelul acestuia are o grosime de 4.1 mm si este prins in carcasa din titaniu prin 6 suruburi. Felix Baumgartner, co-fondator URWERK, sustine ca: “Tantalul este un metal rar, iar denumirea provine de la Tantalus, un personaj din mitologia greceasca, care simbolizeaza tentatia. Asadar, am cedat imediat in fata lui. Datorita coloristicii lui ne-am decis sa il folosim in starea sa naturala, iar dupa ce a fost slefuit si finisat, nuantele sale au devenit si mai puternice, punandu-i astfel in valuare frumusetea naturala”.

La fel ca modelul de mai sus si ceasul UR-110 ST se remarca printr-un bezel aparte, creat din AlTin. Denumirea vine de la Aluminium Titanium Nitride si este considerat a fi un amestec extreme de dur. Aplicarea lui se face in vid, iar dupa finisaje, capata diferite nuante. Martin Frei, co-fondator si designer la URWERK, mentioneaza ca “un ceas purtat zi de zi trebuie sa fie o sursa de placere. Prima astfel de placere este data, cu siguranta, de posesia unui astfel de ceas, dar a doua este data de experienta celui care il poarta.” Martin Frei a pus foarte mult pret pe atingere si pe simtul tactil al omului cand a creat ceasul UR-110 ST, afirmand ca: “sculptura este nevoia atingerii si sper ca acest model sa creeze aceasta nevoie.”.

In ceea ce priveste mecansimul ceasurilor, acesta este identic pentru ambele modele. Este unul automat, cu calibru UR.9.01. Are o singura caseta arc, un balansier monometallic, 46 de jewels si o rezerva de energie de aproximativ 39 de ore. Sistemul mecansimului are la baza un rotor uni-directional, care este reglat de turbine duble. Ca functii, ceasurile indica orele si minutele, au un indicator zi/noapte si inglobeaza si indicatorul “propriu”, cel pentru schimbul de ulei.

Dupa cum se vede, cei de URWERK sunt foarte mandri de creatiile lor si au si de ce, mai ales dupa succesul avut la BaselWorld.

14 March   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu