Vacheron Constantin Malte Tourbillon

MMai sunt cateva ceasuri prezentate la SIHH despre care dorim sa va povestim, ceasuri care merita atentia dumneavoastra. Azi va vom arata ceasul  despre care se spune ca a schimbat imaginea brandului Vacheron Constantin de-a lungul timpului. Ceasul Malte Tourbillon a impresionat multa lume la SIHH.

Colectia Malte a fost creata pentru a sarbatori implinirea a 100 de ani de cand brandul foloseste pentru ceasuri o forma de carcasa numita „tonneau”. Desigur, aceasta forma traditionala nu o puteau combina decat cu un tourbillon, complicatie pe care Vacheron Constantin a demonstrat de-a lungul timpului ca o stapaneste. Brandul sustine ca este mandru de cat de bine se imbina cadranul cu indecsii din aur roz si cu tourbillonul de la ora 6. Ceasul Malte Tourbillon este cel mai mare din colectia sa, carcasa din aur roz avand o dimensiune de 38 x 48.2 mm.

Intreg mecansimul este creat in atelierele proprii. Tot ce stim despre el este ca are un calibr manual 2795, 27 de jewels, o frecventa de 2.5 Hz si o rezerva de energie de aproximativ 45 de ore. Mai mult, mecanismul asamblat din 246 de componente, are o grosime de 6.10 mm. Brandul sustine ca „inima ceasului” indeplineste toate criterile pentru Sigiliul de la Geneva. Din cate am reusit sa aflam, pentru crearea tourbillonului, au fost necesare 11 ore de munca.

Ceasul Malte Tourbillon, cu carcasa rezistenta la 30 de metri adancime, vine „acompaniat” de o curea din piele maro de aligator. Este, intr-adevar, un model interesant si elegant, care, cu siguranta va un succes nemaipomenit.

14 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu