Van Cleef & Arpels Ballerina Dancer

DDe-a lungul timpului am prezentat anumite modele Van Cleef and Arpels, astfel incat ne-am dat seama cam pe ce se axeaza brandul. Dar putini stiu cum a luat nastere aceastea companie. Totul a inceput cu casatoria dintre Estelle Arpels si Alfred Van Cleef. Ea era fiica unui vanzator de pietre pretioase, iar el provenea dintr-o familie de comercianti de diamante. Dupa casatoria din 1896, care pare sa fi fost aranjata, Alfred si cumnatul sau au inregistrat numele de „Van Cleef and Arpels” in 1906. In 1918 este prezentata prima creatie, Chatelaine, o bijuterie care se poarta la talie si are atasat un ceas.
De-a lungul timpului, brandul a creat bijuterii combinate cu ceasuri si a patentat cateva designuri. Dintre toate realizarile, amintim de curelele Cadenas, ceasul PA 49 sau bratara Ludo. Mai toate modelele se bazeaza pe o combinatie intre mecansime precise si bijuterii. Pentru a intelege mai bine „lumea” in care traieste brandul ne-am gandit sa va prezentam ultimul model lansat de Van Cleef and Arpels.

Ceasul Ballerina Dancer este un model adresat in exclusivitate femeilor si vine impreuna cu un colier in aceeasi tema. Aceste doua piese sunt lansate cu ocazia deschiderii celui de-al treilea magazin in Hong Kong. Pe scurt, colierul aduce aminte de anii `20-`30, este plin de diamante si rubine, iar balerina suspendata, este facuta din aur alb si poate fi purtata si ca o brosa.
Ceasul are o carcasa din aur alb cu un diametru de 38 mm. Bezelul este plin de diamante, iar aceste pietre pretioase le gasim si pe sistemul de prindere al curelei de carcasa. Cum era de asteptat, cadranul este elementul la care s-a lucrat cel mai mult. Este facut din praf de perla si are doar doua indicatoare facute din aur alb. Balerina de pe cadran este facuta si ea din aur alb si are diamante pe tiara si rochie. Pata de culoare este data de lacul rosu de pe balerina.
Mecansimul ceasului este unul mecanic, cu calibru 830P. Cureaua din satin se prinde foarte delicat de carcasa, iar geamul din cristal de safir, anti-reflexie ne ajuta sa admiram cadranul fara a fi intrerupti.

Atat ceasul cat si colierul sunt in editie limitata de 22 de bucati. Din pacate nu am reusit sa aflam pretul ceasului Ballerina Dancer, dar cu siguranta nu este un chilipir.

17 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu