Ventura SPARC

CCei de la Ventura ne-au oferit pana acum numai ceasuri mecanice creandu-si astfel o reputatie bine meritata. Dupa o pauza de aproape 4 ani, s-au gandit sa lanseze pe piata o noua colectie, de data aceasta cu un afisaj electronic. Au anuntat intr-un comunicat de presa ca doresc sa creeze o colectie care sa imbine modernitatea, functionalitatea si ergonomia. Unul dintre modele pe care l-au detaliat pare sa atinga toate punctele vizate.

Ceasul SPARC MGS este primul ceas automatic semnat de Ventura care se foloseste de un micro generator, de altfel vizibil. Miscarile mainii alimenteaza un acumulator ce incarca cu energie un micro-procesor de inalta calitate. Forma ceasului este una destul de rara si neobisnuita, dar indeplineste conditiile ergonomice, avand o dimensiune de 56.3 mm x 38 mm. Carcasa este una destul de rezistenta, mai ales la zgarieturi, fiind fabricata din otel inoxidabil Durinox. Putem vorbi despre acest ceas ca avand 2 parti: prima, jumatatea de jos este cea care contine afisajul digital, iar cea de sus adaposteste rotorul si micro-generatorul. Sub geamul din safir gasim cadranul electronic care este bazat pe un ecran LCD, iar iluminarea din spate este realizata de LED-uri. Intregul mecanism al ceasului este automat, bazat pe puterea micro-generatorului.  In ciuda simplitatii ecranului, SPARC MGS ofera utilizatorilor multiple functii, printre care se numara si un calendar perpetuu de 100 de ani, un sistem EasySkroll ce afiseaza indicatori pentru 2 date, un cronograf si un cronumetru. De asemenea, putem alege intre 3 formaturi de afisaj in privinta datei. In ceea ce priveste rezistenta la apa, ceasul ramane intact pana la o adancime de 30 de metri. In ceea ce priveste cureaua, aceasta poate fi de doua tipuri: din cauciuc sau din otelul  Durinox, din care este fabricata si carcasa. Ambele variante au ca sistem de prindere clema metalica.

Cu siguranta cei de la Ventura vor impresiona prin aceasta noua colectie, ce imbina modernitatea cu functionalitatea, dar in acelasi timp atrage prin liniile si designul simplu si ergonomic.

15 March   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu