Zenith aduce un model nou in colectia El Primero

AA trecut ceva timp de cand nu am mai auzit nimic de cei de la Zenith, dar, se pare ca ceasornicarii au lucrat la un model chiar interesant si destul de atragator. Ceasul El Primero Chronomaster Open Grande Date Moon & Sunphase are un design „apetisant”, cu trasaturi moderne care se imbina armonios cu cele clasice.

Cand am auzit numele modelului, ne-am dat seama ca este un ceas puternic, stiind ca face parte din colectia El Primero, care „adaposteste” numai ceasuri exceptionale. De la aparitia primului crongraf automat Zenith din 1969, colectia El Primero a devenit faimoasa. Din acel moment, brandul a imbogatit aceasta colectie cu ceasuri cu un mecansim mereu nou si modern.

De apreciat modul de aranjare al cadranului. Cele doua subcadrane, de la ora 3 si 6 sunt echilibrate perfect de acea „poarta” spre mecanism de la ora 9. Zenith a decis sa creeze acest ceas in doua variante: una cu carcasa din aur roz si cu cadran argintiu si una cu carcasa din otel inoxidabil si cadran negru. In afara de curele, una din piele maro si una din piele neagra, ceasurile au aceleasi caracteristici si specificatii tehnice.

In ceea ce priveste mecanismul, putem spune ca acesta este demn de Zenith. Alcatuit din 332 de componente, mecanismul are un calibru automat El Primero 4047, cu un diametru de 30.5 mm. Este ornat cu 41 de jewels, are o frecventa de 5 Hz si o rezerva de energie de minim 50 de ore. Ca functii, indica orele, minutele si secundele, are un cronograf pentru 30 de minute, afisaj pentru data si un afisaj pentru fazele lunii. Indiferent de varianta de carcasa aleasa, aceasta va avea  45 mm in diametru. Pe ambele parti are geamuri din cristal de safir si rezista la apa pana la o adancime de 50 de metri.

Ceasul El Primero Chronomaster Open Grande Date Moon & Sunphase este creat dupa traditiile Zenith si sustine renumele colectiei El Primero.

20 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu