Zenith Captain Winsor

ZZenith adauga noi modele colectiei „Captain”. Dupa ceasurile cu rezerva de energie, fazele lunii si GMT2, brandul lanseaza un model cu calendar. Ceasul Captain Winsor indica data, ziua saptamanii si luna si are nevoie doar de o ajustarea anuala.

Modelul este lansat in onoarea parteneriatului dintre Zenith si Muzeul International de Orologie. Directorul Muzeului, Ludwig Oechslin a participat la conceperea acestui ceas. El a reusit sa creeze un mecanism destul de ingenios, pentru ca acest calendar sa functioneze perfect: sunt trei discuri concentrice, fiecare cu functia sa. Discul mai mare este pentru data, cel mijlociu pentru luna si cel mic pentru ziua saptamanii. Acestea trei „se descurca” singure: cel pentru zile se roteste normal in cazul lunilor cu 31 de zile, iar in cele de 30, face un salt. Singura ajustare anuala trebuie facuta la trecerea dintre Februarie si Martie. Este de admirat faptul ca, acest calendar necesita doar noua elemente mobile, in timp ce alte astfel de ceasuri, folosesc 30 sau 40 de componente.

Mecanismul ceasului este  construit in atelierele proprii. El Primero un mecanism automat, cu un calibru 4054, o grosime de 8.30 mm si este alcatuit din 341 de componente. Are 29 de jewels, o frecventa e 36.000 de vibratii pe ora si o rezerve de energie de mai mult de 50 de ore.   Carcasa este facuta din aur roz de 18k si are un diametru de 42 mm. Pe ambele parti are geamuri din cristal de safir si este rezistenta la apa pana la 50 de metri. Pe cadran avem doua indicatoare pentru ore si minute, un cronometru pentru secunde la ora 9, afisajul zi/luna la ora 3 si la ora 6 este indicatorul pentru data. Deasupra afisajului pentru data este un cronometru pentru 60 de minute.

Cadranul este disponibil in trei variante de culori. Indiferent de varianta aleasa, ceasul are aceleasi caracteristici. Cadran argintiu cu indecsi si indicatoare aurii, cadran argintiu iar indecsii de aceeasi culoare si cadranul albastru cu negru si indicatoarele argintii. Si la curele sunt mai multe variante: din piele maro sau neagra cu catarama simpla sau tripla din aur.

Un model clasic, la care au lucrat unele dintre cele mai stralucite minti din lumea orologiei.

3 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu