Ceasul dictatorului Hafez Al-Assad

IIn general ceasurile vechi si originale de la Rolex sunt scumpe, de obicei se vand cu sume de 6 cifre care nu sunt RON. Cumparatorii acestor ceasuri rare sunt si ei destul de putini, mai ales in aceste conditii de criza economica, dar acestia sunt cei care ajuta la modelarea pietiei ceasurilor. Multi dintre ei cauta ani intregi pe distante foarte lungi ceasurile foarte rare care au o valoare foarte mare, dar cei mai multi se bazeaza pe dealeri specializati care au resurse si timp pentru aceste calatorii.

Unul dintre acesti super-dealeri este Eric Ku, un omulet de 32 de ani care si-a facut o cariera in IT. A vandut primul sau ceas (un Rolex Red-Sub) in primul an de facultate. Dupa cateva vanzari de succes, de-a lungul anilor, si-a dat seama ca daca ai rabdare sa cauti un Rolex vechi, original si cu o poveste in spate (eventual o personalitate), se poate vinde foarte bine. Asa a devenit specialist in ceasuri originale marca Rolex. In 2006, dupa incetarea carierei sale in IT, a lansat site-ul 10PastTen si a pornit in cautarea celor mai valoroase si interesante ceasuri Rolex din lume. Asa a ajuns la dictatorul sirian Hafez Al-Assad.

Dictatorul Hafez Al-Assad a condus Siria din 1970 pana in 2000. In timp ce a investit masiv in infrastructura, educatie, medicina si constructii, el a comis, de asemenea, mai multe acte de violenta impotriva poporului sau. Nu vom intra in detalii, are o istorie vasta si discutabila, ne vom opri la ce ne intereseaza, ceasurile sale. El a avut 2 ceasuri de la Rolex, un Explorer II si un Sea-Dweller, ambele purtate ani la rand. Eric Ku a reusit sa dea de urma modelului Sea-Dweller. Se spune ca Assad, in 1979, a fost atat de multumit de mancarea facuta de bucatarul sau in timpul zilelor de Ramadan incat si-a scos ceasul de la mana si i l-a daruit acestuia.
Ceasul este original, se afla intr-o stare foarte buna pentru varsta care o are, desi exista niste pete minore de ulei. Se observa si semnatura dictatorului cu rosu de pe cadran, semn ca a fost facut special pentru el.

3 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu