Jaquet Droz Petite Heure Minute Dragon

AA trecut ceva timp de cand nu am mai auzit nimic de Jaquet Droz. Brandul a lansat acum un model nou, numit Petite Heure Minute Dragon. Este un model care a luat nastere dintr-o poveste care s-a petrecut in urma cu mai bine de trei secole, cand Jaquet Droz a „facut cunostinta” cu China. Din acel moment, au devenit „cei mai buni prieteni”. Ceasul proaspat lansat a fost creat pentru a sarbatori Anul Nou al Chinei. Elementul definitoriu al modelului, dragonul, este o creatura legendara in civilizatia Chineza. Dragonul Imperial, cel cu perechile de coarne, zece gheare si patru dinti este cel mai faimos dintre toti dragonii. Acesta simbolizeaza autoritatea spirituala suprema, puterea, fericirea si intelepciunea.

Revendind la ceas, acesta are carcasa facuta din aur rosu de 18k, are un diametru de 43 mm si o rezistenta la apa pana la 30 de metri. Cadranul, de culoare ivory, infatiseaza doi dragoni care se lupta pentru o perla, element si el plin de simbolistica in cultura chineza. Pictura este realizata din email si aur si a fost creat manual. Indicatorii sunt si ei facuti din aur rosu, iar indecsii sunt pictati. Mecanismul este unul automat, creat in atelierele proprii, Jaquet Droz 2653. Are o caseta arc dubla si o greutate oscilatoare facuta din aur alb. Are 28 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 68 de ore. Cureaua modelului este facuta din piele maro de aligator si are o catarama din aur rosu.

Ceasul Petite Heure Minute Dragon este in editie limitata de 88 de bucati, iar brandul il considera ca fiind „o opera de arta, conceputa ca o invitatie in a calatori in timp si spatiu, pentru a cunoaste una dintre cele mai rafinate civilizatii”.

8 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu