Parmigiani Bugatti Super Sport

IIn anul 2004, Parmigiani Fleurier a semnat un contract de parteneriat cu cei de la Bugatti pentru realizarea unui ceas ce a fost prezentat odata cu celebrarea celor 100 de ani de la infiintarea companiei. Ceasul Bugatti cu calibrul 370 nu a uimit prin design-ul sau inovator (fiind destul de robust), ci prin constructia mecanismului cu axa transversala asemanatoare motorului, o noutate in domeniul ceasurilor de mana.

Vineri, 13 August 2010, cei de la Bugatti au prezentat noul Veyron 16.4 Super Sport (cea mai rapida masina de serie din lume, spun ei) impreuna cu noul ceas Bugatti Super Sport cu calibrul 372, realizat de Parmigiani Fleurier. De aceasta data designerii s-au inspirat mai mult din liniile aerodinamice ale noului bolid, reusind sa-l faca mult mai estetic.

Pe langa aspectul mult imbunatatit al ceasului, Parmigiani Fleurier a adus un plus de noutate ceasului intorcand componentele mecanice inapoi pe axa verticala, dar in asa fel incat cadranul sa ramana pozitionat perpendicular pe axa, lucru foarte apreciat de soferi.

Calibrul Bugatti PF 372 are o rezerva de functionare de 10 zile, contine 337 componente si este produs integral de  Parmigiani Fleurier. Editia limitata cuprinde un numar de numai 30 de bucati ce au curele special facute pentru aceasta ocazie marca Hermes. Un exemplar va putea fi cumparat la un pret de aproximativ 260.000 de dolari, iar livrearea va fi facuta undeva la inceputul anului 2011.

16 August   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu