Superceasul Helios

SSaptamana trecuta, pe langa Salonul International de la Geneva, s-a mai desfasurat un targ, Time Exhibition, pentru celelalte companii mici si independente din Elvetia. In cadrul acestui targ a fost organizat un concurs pentru compania care reuseste sa dea dovada de creativitate si maiestrie in inovatie tehnica si design.  27 de companii au intrat in cursa pentru premiul Superwatch 2011, iar ceasul castigator a fost Helios, conceput de Frédéric Jouvenot.

Special la acest ceas este faptul ca nu se incadreaza in tiparele obisnuite de indicare a timpului. Nu foloseste afisarea analog normala, numere sau inele. A venit cu un concept nou, patentat si care cu siguranta va face furori.
Cadranul arata ca un soare din care pleaca 12 raze care ajung in cei 12 indicatori orari. In filmuletul de mai jos se vede clar cum functioneaza, cilindrii se invart in functie de ora si minutele sunt indicate in centru pe un disc ce se invarte odata pe ora. Cilindrii sunt impartiti in 2 culori, alb pentru AM si negru pentru PM.
Nu se vad miscari spectaculoase ale mecanismului sau alte artificii. Este simplu si trebuie sa recunoastem ca este un mecanism special la care probabil s-a lucrat foarte mult.
Va invitam sa priviti Superwatch 2011 la lucru:

26 January   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

emil (07-02-2011 ; 6:29 pm) #

super tare, as vrea sa stiu cat costa

TOPceas (19-02-2011 ; 11:32 pm) #

In jur de 50.000 CHF (+TVA).

Scrie un comentariu