Un elogiu pentru MB&F HM2

IIn timp ce multe branduri cauta sa lanseze colectii noi pentru Baselworld in acest an, cei de la MB&F vor sa aduca un ultim omagiu unui model cu care au avut succes timp de 4 ani: HM2. Colectia  finala de la HM2 va urca pentru ultima oara pe scena industriei cu doua editii limitate de doar 18 bucati fiecare.

Aceste creatii impresionante au un mecanism format din 349 de piese suspendat intre geamul de safir sintetic si spatele carcasei. O parte importanta a carcasei o constituie geamul din safir sintetic, care, din cauza formei sale tridimensionale, este foarte greu de obtinut, durand pana la 55 de ore finalizarea sa de la turnare, pentru fiecare ceas in parte. In timpul celor patru ani de existenta au fost produse numai 200 de bucati in total, intr-un ritm de 4-5 bucati pe luna.

Mecanismul a fost dezvoltat de un maestru ceasornicar recunoscut pentru complicatiile sale, Jean-Marc Wiederrecht. Una din functiile implementate care ies in evidenta fiind cea a miscarii retrograde al orei, care este extrem de eficienta, folosind in exclusivitate (a si inregistrat patentatul) rotile dintate asimetrice pentru a asigura o functionalitate si o precizie mare.

Chiar daca compania a lansat intre timp alte colectii, ajungand pana la HM4, HM2 a fost ceasul care a stat la baza a ceea ce MB&F este azi.

24 February   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback MB&F HM3 Frog | 10 si 10 (12-05-2011 ; 2:11 pm) #

[…] ce compania a incheiat recent socotelile cu seria de ceasuri HM2, au inceput sa lucreze la un nou model de ceas, HM3 Frog (sau Black Frog) din seria HM3. Cu toate […]

Scrie un comentariu