Harry Winston Premier Feathers

DDe cand am facut cunostinta cu cei de la Harry Winston, am discutat numai despre modele performante, adresate in special barbatilor. Se pare ca brandul se gandeste si la doamne si a luat in calcul crearea unor modele mai feminine si elegante.

Ceasurile din colectia Premier Feathers combina, dupa cum sustin si cei de la Harry Winston, doua metode antice si aproape uitate. Una care a luat nastere in inima Elvetiei si cea de-a doua, care presupune o munca exceptionala. Desi sunt elemente simple, brandul a dorit sa folosesca penele pentru a exprima o “frumusete pura”. Sunt patru modele, fiecare cu un cadran decorat dupa traditionala arta a penelor, care, in trecut era destul de folosita in colectiile regale.

Responsabil pentru aceste cadrane a fost Nelly Saunier, unul dintre putinii maestri care inca mai stapanesc aceasta arta. Penele, considerate a fi elemente strans legate de mediu, sunt obtinute de la pasari special crescute pentru acest scop. Fiecare pana este atent aleasa, iar, in unele cazuri este taiata sau decupata pentru a ajunge la forma dorita. Pentru un astfel de cadran, sunt necesare sapte ore de munca intensa si migaloasa. Unii sustin ca aceasta tehnica este destul de similara cu asamblarea unui mecanism. Fiind unic, fiecare cadran are o poveste de spus: cel argintiu simbolizeaza rafinamentul si senzitivitatea, cel negru cu nuante albe reflecta eleganta, in timp ce cadranul creat din pene de paun doreste sa exprime feminitatea si sofisticarea.

In schimb, Harry Winston nu au pus la fel de mult pret pe mecanism cat au facut-o la cadrane si la designul ceasurilor. Mecanismul este unul cuart si indica doar orele si minutele. Carcasa creata din aur alb sau roz, cu 66 de diamante, are un diametru de 36 mm, o grosime de 7.2 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Cureaua cu care vin modelele este din satin, cu catarama din aur alb sau roz, in functie de carcasa.

Ceasurile din Colectia Premier Feathers arata o alta fata a celor de la Harry Winston, una mai sensibila.

14 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu