Big Pilot de la IWC

CCu un cadran mare si negru, care contrasteaza puternic cu indicatoarele portocalii, Big Pilot de la IWC Schaffhausen, din editia limitata 2010, este un ceas ce nu poate fi trecut cu vederea.  Design-ul impunator si clar este insotit de unul dintre cele mai mari mecanisme automatice din lume, rezultat al unor complicatii si functii interesante.

Este dotat cu o rezerva de energie de sapte zile (168 ore) cu indicator la ora 3 care se suprapune cu indicatorul datei, un calendar mecanic perpetuu care indica toate cele patru numere ale anului si o afisare a pozitiei lunii asa cum se vede in ambele emisfere ale pamantului, emisferele fiind indicate de siluetele a doua aeronave pe care gasim inscriptionat N si S.  Mecanismul pentru afisarea lunii are 1 zi intarziere la 577 de ani, iar calendarul poate functiona fara nici un fel de ajustare pentru urmatorii 100 de ani.

Pe rotor sunt gravate cuvintele  “PILOT’S CLASSIC LTD. EDITION 2010″ , iar pe inelul de la carcasa sunt gravate “ONE OUT OF 250″, care se refera la cantitatea limitata a modelului. Carcasa, de 46mm in diametru si 15mm grosime,  din otel inoxidabil este echipata cu sitem anti-soc si are o rezistenta la apa de 6 atmosfere.  Cureaua neagra de piele vine cu incuietoarea rabatabila caracteristica si  cusatura cu ata portocalie.

Numai 250 de ceasuri vor fi produse pentru acest model, iar vanzarea lor se va face numai in magazinele alese de cei de la IWC. Pretul unui astfel de ceas este de 22 de mii de euro pentru locuitorii Europei si 18 mii de euro pentru cumparatorii din afara Europei.

16 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu