Blancpain Villeret Single-Pusher Cronograph Complete Calendar

IIn 2010 Blancpain a creat colectia Villeret, iar acum ei adauga un nou model, ceasul Villeret Single-Pusher Cronograph Complete Calendar. Este un model destul de complicat, brandul dorind sa incorporeze in ele diferite functii ca fazele lunii, calendarul sau cronograful, iar in acelasi timp sa pastreze trasaturile traditionale.

Acest model se foloseste de un calibru 66CM8, un mecanism care tocmai a luat nastere in atelierele Blancpain. Acesta a fost contruit pe baza a doua principii: sa asigure o usurinta in utilizare si sa pastreze eleganta animatiei ceasului. Aceste mecansime au fost reinventate, fiind bazate pe un set complex de rotite care sunt asezate in asa fel incat sa nu deterioreze mecanismul. Pentru activarea cronografului este nevoie de apasarea a unui singur buton. Mecanismul are un diametru de 30 mm, o grosime de 7.5 mm, este alcatuit din 450 de piese, are 35 de jewels si o rezerva de energie de 40 de ore.

Ceasul a fost contruit intr-o maniera eleganta, toate functiile fiind utilizate foarte usor de purtator. Desi sunt multe elemente, Blancpain a reusit sa pastreze un cadran aerat, cu o lizibilitate de invidiat. Sunt prezente 3 indicatoare din aur, pentru ore, minute si secunde, dar mai este unul de culoare albastra, cu o forma mai speciala, care indica data. Pe mijlocul cadranului sunt cele 2 cronometre si afisajul cu fazele lunii, iar in partea superioara se gaseste sigla si afisajul cu ziua si luna. Pentru acea impresie de ordine si spatiu ajuta si indecsii, reprezentati fie prin cifre romane, fie cifre arabe. Acest model vine in doua variante de carcase: una din aur rosu si una din otel inoxidabil. Indiferent de varianta materialului, ambele au un diametru de 40 mm si o grosime de 12.98mm, cu geamuri din safir pe ambele parti si cu o rezistenta la apa pana la 30 de metri.

Un model frumos, elegant si practic – in care Blancpain a reusit sa inglobeze traditionalul cu modernul.

7 July   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu