Ulysse Nardin Alexander the Great

UUlysse Nardin s-a gandit sa imortalizeze un moment important din istoria modiala, mai bine spus o personalitate si anume Alexandru cel Mare. El a fost un cuceritor al lumii, un lider ambitios, un rege maret, intr-un cuvant: erou. Toate aceste calitati se regasesc pe cadranul ceasului Ulysse Nardin Alexander the Great.

Asa cum numai unul a fost acest Alexandru, asa si acest model nu are un echivalent: inventiv si complex, iar estetica si functionalitatea sa sunt incomparabile. Mecanismul are 36 de jewels, un diametru de 27.60 mm si o grosime de 8.50 mm. Fiecare parte a mecanismului este decorata si finisata manual. Mecanismul este mecanic, are un calibru UN-78 si o rezerva de energie de 70 de ore. Functia de minute-repeater-ul este observabila pe cadran, iar podul folosit pentru acesta este identic cu cele folosite de James Pellaton pentru fabricarea tourbillioanelor Ulysse Nardin. Fiecare minute repeater a fost setat si testat de un mester ceasornicar. La fel ca mecanismul, fiecare componenta a minute-repeater-ului este decorata si finisata manual. Sunt patru gonguri care suna diferit, avand o combinatie de 4 note muzicale la fiecare sfert de ora.

Cadranul este unul deosebit. Nu numai ca este decorat cu niste sculpturi din aur, dar acestea prind si viata. Sunt reprezentari ale vietii lui Alexandru: il infatiseaza calare cu o sulita sau o sabie in mana, inarmat cu un arc, cu un scut si o sabie sau doar cu o lance. Toate aceste 5 figuri sunt sculptate manual. Cand minute-repeater-ul este activat, aceste figurine prind viata, miscandu-se pe suntele gongurilor, in functie de ora si minutele indicate. Ele ies in evidentata datorita faptului ca sunt asezate pe un cadran negru, facut manual din praf de  diamant.

Carcasa este din aur alb sau roz, are un diametru de 44 mm, iar geamurile, de pe fata si spate sunt din safir anti-reflexie. Pe spate se poate oberva intreg mecanismul. Cureaua este din piele de aligator cu catarama metalica. Minute repeater-ul se activeaza prin butonul de la ora 9.

Acest model extraordinar este in editie limitata de 100 de piese (50 din aur alb si 50 din aur roz).

8 July   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu