Bufnitele de la MB&F

CCe se intampla cand 2 companii de renume, una din industria orologeriei iar cealalta din lumea bijuteriiilor,  lucreaza la  acelasi ceas? Dupa Horological Machine No 2 (HM2) cei de la MB&F (Maximilian Busser & Friends)  au introdus pe piata in aceasta toamna un nou model, JwlryMachine HM3, in parteneriat cu firma de bijuterii Boucheron.

Intre MB&F si Boucheron exista o diferenta de aproape 150 de ani de experienta, Busser pornind afacerea abia in 2005, la o varsta de numai 31 de ani. Design-ul, tehnica si inovatia cu care a lucrat la modelele precedente au fost remarcate de cei de la Boucheron.

Avand in vedere aspectul modelului precedent HM2 este lesne de inteles de ce au ales ca design un cap de bufnita pentru carcasa din aur si titan. Dupa modul in care sunt alese culorile pietrelor pretioase si plasare lor ne dam seama de imensa experienta a bijutierilor de la Boucheron.

Si totusi, nu este vorba numai de aspect aici, ceasul de mana este foarte tehnic. Inginerii si ceasornicarii de la MB&F au fost nevoiti sa produca si sa ansambleze manual toate cele 305 piese ale motorului care lucreaza cu o toleranta de un micron. Rotorul misterios, care pare sa sfideze legile fizicii, are in partea inferioara un brat subtire ce sta intre cele doua afisaje pentru a reduce masa ce apasa pe cei doi rulmenti de la baza. Unul din cele 2 conuri simetrice afiseaza orele, cu un indicator de zi si de noapte, iar celalalt afiseaza minutele.

Mai jos aveti cateva imagini.

22 October   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Sequential One de la MCT | 10 si 10 (26-10-2010 ; 4:07 pm) #

[…] Denis Giguet a fondat MCT in 2007 cu gandul de a produce numai ceasuri unice care vor schimba directia orologeriei, ajutat de prietenul sau ceasornicarul Jerome Marcu  si designer-ul Eric Giroud, care este si designer-ul celor de la MB&F (cel care a desenat bufnitele). […]

Scrie un comentariu