Cronografe de colectie

VVechile ceasuri cronograf au fost foarte populare, drept dovada au rezistat in timp si sunt foarte cautate. Pentru unii au devenit mai mult decat niste ceasuri de colectie, fiind  considerate opere de arta datorita stilului in care sunt construite, design-ul si functiile fiind de cea mai inalta calitate la vremea la care au fost construite.

Primul cronograf, simplu, a fost inventat si construit in 1821 de catre ceasornicarul francez Russak. Dezvoltarea continua a condus la brevetarea sistemului ‘split-second’ (un sistem ce permite cronometrarea timpului pe durate diferite fara a modifica indicare orei) de Patek Philippe in 1902 si care in 1923 a fabricat primele serii de cronografe cu tahimetre. Si in ziua de azi un ceas bine intretinut din acele serii este foarte ravnit de colectionari.

Pentru ceasurile cronograf de colectie valoarea este determinata de starea in care se afla. Ceasul costa cat este cumparatorul dispus sa plateasca pentru el si prin urmare starea in care se afla va fi o conditie importanta ce va fi luata in considerare.

Preturile variaza destul de mult, de la 2 milioane de dolari la numai cateva sute. Daca doriti sa achizitionati astfel de ceasuri trebuie sa aveti in vedere anumite aspecte. Trebuie sa aveti un ceasornicar foarte bun, trebuie sa cautati cat mai multe informatii despre ceasul pe care il doriti, trebuie sa-l verificati de orice problema de functionalitate inainte sa-l cumparati si nu in ultimul rand sa-l duceti regulat la curatat.

Datorita rapiditatii cu care evolueaza tehnologia, cronografele vor deveni din ce in ce mai rare. Daca detineti un astfel de ceas sau achizitionati unul, odata cu trecerea timpului va fi cu siguranta un obiect foarte valoros.

27 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu