Design japonez la Chopard L.U.C. XP Urushi

DDupa Engine One Tourbillon, Chopard introduce anul acesta un nou model, XP Urushi, in colectia L.U.C.. Aceast proiect a fost condus de Kiichiro Masumura, o personalitate in industria orologeriei care stapaneste cel mai bine tehnica Urushi, tehnica ce se bazeaza pe arta lacuirii. Asadar, Masumura a reusit sa creeze 9 cadrane diferite si unice pentru ceasurile XP Urushi.

Ca sa intelegem mai bine tehnica acestei lacuiri, ea incepe de la recoltarea rasinii de la copacul Urushi, care sa gaseste in Japonia sau China. Aceasta recolta are loc doar o data pe an, iar cantitatiile de rasina colectata sunt foarte mici. Dupa 4 sau 5 ani de la recoltare, acea rasina este trata pentru a deveni rezistenta si pentru a capata o textura ca cea a mierii. In final aceasta este aplicata pe suprafetele dorite, fiind amestecata cu diferite materiale ca aur, argint s.a., iar pentru a trasa linii foarte fine se folosesc pensule din par de soarece. Desi pare simplu, aceast proces este unul extrem de complex si complicat, foarte putine persoane din lume stapanind aceasta arta.

Conceptul Chopard-Urushi nu este chiar nou. Cateva modele au fost prezentate anterior, in anul 2009, doar in Japonia. Chopard prezinta aceste modele ca fiind ceasuri create, pictate si ornate cu praf de aur de catre Yamada Heiando, tot procesul fiind supravegheat de Masumura. Desenele de pe cele 9 cadrane ale ceasurilor sunt inspirate din filozofia chineza. Sunt reprezentate 5 creaturi legendare: dragonul cu corn albastru, phoenix-ul, qilin-ul, tigrul si gnebu-ul (o combinatie intre un sarpe si o broasca testoasa), creaturi ce reprezinta lemnul, focul, pamantul, metalul si apa. Fiecare model este unic si bogat in detalii.

Aceste cadrane deosebite se gasesc intr-o carcasa de 39.5 mm in diamteru, din aur roz sau alb. Inauntru gasim un mecanism propriu L.U.C., cu calibru L.U.C. de 4Hz, cu 29 de jewels si cu o rezerva de energie de 65 de ore. Ceasul are un geam din safir anti-reflexie si o rezistenta la apa pana la 30 de metri.

10 May   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Cristina Sabau (17-05-2011 ; 10:01 am) #

Superbe.Am eu o inclinatie pentru ceasurile cu design pe cadran…dar astea le intrece pe toate.Din nou…superbe.

Scrie un comentariu