Harry Winston Histoire de Tourbillon 3

DDe cand am intrat in 2012, din ce in ce mai multe branduri incep sa lanseze modele din ce in ce mai sofisticate, care nu tin neaparat sa aiba un design extraordinar. Harry Winston se mandreste cu ultima creatie, ceasul Histoire de Tourbillon 3.

Brandul sustine ca in acest model, tourbillonul este vazut ca un „mediu al expresiei artistice, unic in scop, adancime si subiect.”. Se spune ca ceasul este „o opera de arta care nu arata numai timpul, ci si natura acestuia”. La conceperea acestui model au participat matematicieni, ingineri, filosofi si designeri. Din punct de vedere al designului, nu stim cum sa privim acest ceas. Are o carcasa prea mare si robusta, are o forma rar intalnita, sau are un aspect personal?

Modelul are trei tourbilloane in actiune, fiecare rotindu-se cu viteze diferite pentru a dezvolta functii distincte care sfideaza gravitatia. Doua dintre ele sunt asezate unul in celalalt . In tourbillonul bi-axial, o cusca se rotesteste la fiecare 40 de secunde, iar cealalta in 120 de secunde, pe o axa perpendiculara cu prima. Acestea asigura miscarea balansierului in toate directile. Cel de-al treilea tourbillon roteste un balansier separat pe o singura axa, dar cu o viteza mai mare, de 36 de secunde. Tourbillonul este mai eficace, cand ceasul este in pozitie verticala.

Aceasta arhitectura complexa ia parte din mecanismul mecanic, alcatuit din 479 de componente. Piesele mecansimului, finisate si decorate manual, sunt asezate intr-o carcasa din aur alb, rezistenta la apa, pana la o adancime de 30 de metri. De admirat modul de indicare al timpului, fiind de ajuns o privire rapida pentru a afla ora. Ceasul Histoire de Tourbillon 3 este in editie limitata de 20 de bucati si are o curea din piele de aligator.

Suntem curiosi ce review-uri va starni acest model si daca va instaura un nou design in colectiile Harry Winston.

16 January   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Harry Winston Histoire de Tourbillon 4 | 10 si 10 (01-03-2013 ; 12:56 pm) #

[…] trecut, cei de la Harry Winston au lansat modelul Histoire de Tourbillon 3, care si-a lasat adanc ampreta pe piata ceasurilor. Celor carora le-a placut acel ceas vor fi […]

Scrie un comentariu