Harry Winston Opus 12

MMulti dintre fanii celor de la Harry Winston se asteptau ca acestia sa prezinte la BaselWorld un ceas cu totul si cu totul special. Se pare ca brandul american nu i-a dezamagit, ei lansand ceasul Opus 12, despre care brandul sustine ca “ii va incurca pana si pe cei pasionati de complicatii”.

In 2011, Harry Winston a fost introdus in Fondation de la Haute Horlogerie ca brand partener, intrand astfel in cercul companiilor care pastreaza adevaratele valori tehnice ale ceasornicariei. Una dintre colectiile care ne convinge de acest lucru este Opus. A fost lansata in 2001 si de-a lungul timpului a fost imbogatita cu ceasuri noi, care erau de fapt rezultatul unui parteneriat intre brand si ceasornicari independenti. Pe masura ce timpul trecea, ceasurile deveneau din ce in ce mai moderne, dar pastrau elementele proprii, cu care cei de la Harry Winston si-au obisnuit fanii.

Ceasul Opus 12 pare sa sfideze legile conventionale ale ceasornicariei. Este inspirat din teoria heliocentrica a lui Copernic, conform careia, Pamantul se roteste in jurul Soarelui si in jurul sau. Desi pare complicat de citit, ceasul are un mod de indicare al orelor si minutelor destul de simplu. Indecsii sunt alcatuiti din cate o pereche de doua “lamele”. Una este mai scurta, iar una mai lunga, dar ambele au o parte argintie si una albastra. Cele lungi semnifica minutele, iar cele scurte orele. In cetnrul cadranului sunt doua cronometre: unul pentru 5 minute, retrograd si unul pentru 60 de secunde. In momentul in care cele 5 minute au trecut, lamela care era intial albastra se intoarce, devenind argintie, iar urmatoarea lamela isi schimba culoarea. Acelasi lucru se intampla si cu cele scurte, dupa ce s-au scurs 60 de minute, doar ca, inainte sa ramana cea care trebuie, toate cele 12 lamele scurte se vor roti, pe rand. Intregul proces este destul de interesant si captivant, dupa cum o sa vedeti in videoul de mai jos. In momentul in care remontoarul este rotit in sensul acelor de ceasornic, el regleaza cele doua casete arc, dintre care, una asigura energie pentru mecanism si una pentru intreaga animatie. Putin eclipsat de intregul sistem, totusi destul de vizibil este indicatorul de enegie, dintre cele doua cronometre.

Mecasimul care sta la baza acestui “spectacol” este unul mecanic, alcatuit din 607 de componente, 80 de jewels, 2 casete arc si 24 de indicatori. Desi are un sistem care “mananca” energie, mecansimul are o rezerva de 45 de ore. Carcasa din aur alb este destul de groasa, are un diametru de 46 mm, o rezistenta la apa pana la 30 de metri si geamuri din cristal de safir pe ambele parti.

Am fost placut impresionati de Opus 12, care a venit cu ceva nou. Este evidenta munca in spatele lui si de aceea ii felicitam pe cei de la Harry Winston pentru ceea ce au realizat.

21 March   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Harry Winston Ocean Sport Chronograph | 10 si 10 (09-04-2012 ; 9:44 am) #

[…] cateva zile am discutat despre ceasul Opus 12 de la Harry Winston, care ne-a impresionat cu maniera personala de indicare a timpului. Brandul a […]

Scrie un comentariu