Hibiscus si Cypris de la Boucheron

BBoucheron si-a obisnuit fanii cu modele care sar din tiparele ceasurilor traditionale. De curand, brandul a lansat doua modele destul de ciudate, ceasul Hibiscus Tourbillon si ceasul Cypris Tourbillon. La designurile celor doua modele, brandul s-a axat mai mult pe bijuterii si pe simbolistica. Multi considera ca stilul Boucheron este prea indraznet si uneori prea “sclipitor”. Intr-adevar, la unele modele, brandul are tendinta de a exagera, dar, in acelasi timp se distinge prin unicitate.

Primul model, ceasul Cypris Tourbillon pare sa fie mai mult o bratara decat un ceas. Desi are o arhitectura unica, brandul a “imprumutat” cele trei poduri din aur de la Girard-Perregaux. Cei de la Boucheron sustin ca aceste poduri nu sunt folosite ca elemente tehnice, ci mai mult din punct de vedere estetic. Lebada simbolizeaza iubirea si fidelitatea, iar o pereche de lebede reprezinta iubirea perfecta. Datorita acestei simbolistici, cei de la Boucheron au dorit sa creeze acest ceas in doua variante: una cu diamante negre si safire albastre si una cu diamante si safire deschise la culoare. Deoarece toata atentia a fost canalizata asupra designului, nu am reusit sa aflam nimic despre mecanism, in afara de ceea ce se poate vedea.

Cel de-al doilea ceas, Hibiscus Tourbillon, desi se remarca si el printr-un design deosebit, incearca sa puna in valoare si tourbillonul. Pentru un cadran aerat, brandul a ales ca ceasul sa indice orele si minutele intr-un subcadran, in dreptul orei 1. Ceea ce atrage atentia imediat este pasarea colibri, creata din diamante, safire roz si albastre. In interiorul carcasei se afla un mecanism mecanic, cu “flying tourbillion”. Spre deosebire de ceasul de mai sus, acest model pare sa fie mai putin incarcat, ceea ce ii confera un plus de delicatete.

Nu stim editia limitata sau preturile celor doua ceasuri, dar suntem siguri ca vor face valuri pe piata ceasurilor si a bijuteriilor.

21 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu