Opus 11 de la Harry Winston

CColectia Opus de la Harry Winston si-a inceput viata in anul 2001, iar in fiecare an, un nou model este adaugat cu imbunatatirile de vigoare. Iata ca, inca o data, cei de la Harry Winston ne surprind cu un model extravagant si modern. Opus Eleven se prezinta a fi un model unic mai ales prin acel “puzzle” ce masoara timpul.

Mecanismul este unul destul de complex. Cadranul nu este classic, ci unul extrem de mecanizat. Cadranul principal indica ora, cel din lateral, din partea superioara arata minutele, iar cel mai mic cadran, din partea inferioara putem observa bataile balansierului. Ceea ce impresioneaza cel mai mult este cadranul principal. Observam un mecanism ce “formeaza” ora: cu ajutorul a 24 de placute, ce se imbina si se schimba, pentru ca Opus Eleven sa afiseze mereu ora exacta. Dupa trecerea a 60 de minute, are loc o “explozie” in interiorul cadranului, iar dupa cateva secunde placutele sunt rearanjate indicand ora care trebuie. Putem observa cum se intampla acest lucru: la o privire mai atenta vedem ca sunt 4 sateliti asezati pe o platforma rotitoare, fiecare avand 3 placute negre cu asa numitele “bucati din cifre”. Toate acestea sunt protejate de un geam din safir.

Partea din spate a modelului Opus Eleven este descoperita pentru a putea vedea mecanismul ceasului, acesta fiind mecanic. In total sunt pe piata doar 111 modele: 100 fiind fabricate din aur alb, iar restul 11 cu diamante. Ambele variante au 566 de componente, 155 de jewels si 24 de pinioane conice. Opus Eleven are o rezerva de energie de 48 de ore.

Pretul variaza in functie de versiunea dorita de la 230.000 la 290.000 de dolari. Mai jos aveti un clip cu modul de functionare si fiecare nivel al mecanismului.

30 March   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu