Schaumburg MooN

UUitandu-ne peste modelele anuntate pentru Baselworld 2011 am dat peste acest ceas: Schaumburg MooN. Ne-a atras atentia functia pentru fazele lunii, care este cat jumatate de cadran. Ne-am intrebat de ce este atat de important sa stii fazele lunii, si de ce insista multi dintre ceasornicarii de top sa aiba in ceas o astfel de functie.

La marinari intelegem de ce este folosita: trebuie sa stie cand este fluxul, cand este refluxul, cu toate ca nu vedem un marinar care sa poarte un Patek sau un Audemars Piguet la mana. Ba, in 1998 un proiect de cercetare a concluzionat ca si diametrul copacilor se schimba in acelasi ritm cu fluxul si refluxul.
Nu putem pretinde ca prezenta lunii nu ne afecteaza.

Scopul celor de la Schaumburg este de a integra functia pentru fazele lunii intr-un ceas foarte precis. Luna are nevoie de 27,3217 de zile pentru o rotatie completa in jurul pamantului. Multi ceasornicari se multumesc sa calibreze mecanismul la 27.5 zile. In ceasul MooN gasim o acuratete care ar trebui sa ne indice cu precizie fazele lunii timp de 122.5 ani.

O alta functie folositoare este posibilitatea de a alege directia spre care sa se roteasca luna, in functie de emisferele in care te afli. Luna este reprezentata cat de real se poate, nu numai luna arata bine ci si umbra de pe aceasta, un disc negru mai transparent acopera luna la fel cum vedem pe cer. Carcasa cu un diametru de 43 de mm poate avea patru variante de cadran, la alegere alb, negru, ceramica sau chiar meteorit.

22 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu