Kame Kaeru Koi

DDupa o perioada nu foarte lunga, Vacheron Constantin lanseaza un nou ceas care se bazeaza pe un element simbolic. Modelul La Symbolique des Laques “Kame Kaéru Koi” este adresat femeilor si are un cadran inspirat dintr-un vechi semn japonez.

In cultura japoneza, pestele koi simbolizeaza perseverenta si puterea. Se spune ca, pestele koi inoata invers directiei curgerii apei, iar cand ajunge la izvor, intra in adancuri si se transforma intr-un dragon de apa. „Koi” inseamna in japoneza „crap”. Se stie ca acest tip de peste provine din Persia (Iran). Unii oameni de stiinta sustin ca acest peste este o combinatie intre doua tipuri larg raspandite de crapi. In ultimii zece ani a devenit foarte cunoscut, nu numai varietatii de culori pe care o are, dar si pentru faptul ca unii afirma ca are trasaturi omenesti.

Ceasul nu numai ca este conceput pe un vechi element japonez, dar, tehnica prin care este creat cadranul este si ea una rara si deosebita. Desenul de pe cadran este facut cu ajutorul lacului, iar tehnica si stilul utilizat se cheama „Maki-e”. Se spune aceasta este cea mai sofisticata lacuire japoneza, iar putini oameni o stapanesc pe deplin. Recunoastem ca desenul este plin in detalii si este de admirat continuitatea pe care o are fiecare linie de pe cadran. Chiar in centru, prin acea deschizatura, putem zari o mica parte din mecanism, care, parca da viata intregului cadran. Pentru acest model, brandul a ales un mecanism mecanic. Pe langa diametrul de 21.1 mm, acesta are o grosime de 1.64 mm. Mai mult, are 18 jewels, o frecventa de 18.000 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 31 de ore. Mecanismul, asamblat din 117 de componente, indica orele si minutele si se bucura de semnul Sigiliului din Geneva.

In ceea ce priveste exteriorul, carcasa este facuta din aur alb, are un diametru de 40 mm si o grosime de 7.5 mm. Pe ambele parti ale carcasei gasim aceeasi tehnica de desen si geamuri din cristal de safir. Carcasa, rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri, se finalizeaza cu o curea din piele neagra, care se inchide intr-o catarama din aur alb.

Desi nu am reusit sa aflam un pret pentru acest model, stim cu siguranta ca ceasul La Symbolique des Laques “Kame Kaéru Koi” este in editie limitata de 20 de bucati, in special datorita desenului lucrat manual de pe cadran.

19 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu