Haptica Braille

SSe estimeaza ca in lume ar fi in jur de 45 de milioane de oameni nevazatori. David Chavez, un designer, s-a gandit sa vina in ajutorul acestor oameni cu un concept de ceas (Haptica) care afiseaza ora prin niste puncte (numerele in Braille) care se rotesc pe cadranul ceasului. Haptica va permite nevazatorilor sa verifice timpul rapid si discret.

David vrea sa inlocuiasca produsele disponibile in prezent cum ar fi: ceasul analog la care trebuie sa-i deschizi capacul cadranului si sa-i pipai indicatorii sau ceasul electronic care prin apasarea unui buton o voce iti spune ora. Haptica ofera o solutie mult mai eficienta.

Deja a castigat doua premii internationale pentru design si inovatie, dar ar mai fi un pas important de trecut pana la productia in serie a modelului: banii. Pentru aceasta el a apelat la un site specializat pentru a cere ajutorul oamenilor din intreaga lume pentru o suma modesta cu care sa dea drumul la treaba, in special pentru dezvoltarea tehnologiei. Suma se pare ca este mica, 150.000 de dolari. Cu banii de pe un ceas Richard Mille poti dezvolta tehnologie pentru 4 modele diferite. S-au strans deja 40.000 de dolari.

Salutam acest demers si speram sa se materializeze.

8 February   by | Niciun comentariu

Scrie un comentariu