Raportul Mai 2011

FFederatia Elvetiana a industriei ceasurilor ne-a pus la dispozitie un raport pentru luna Mai care ne arata cresterea exporturilor fata de luna Mai din anul 2010. Este a doua luna consecutiva cu cresteri de peste 30% pe aproape toate sectoarele de preturi. Valoarea exporturilor a ajuns la 1.6 miliarde de franci elvetieni, o crestere de 32% fata de aceeasi luna din 2010. Daca adunam veniturile de pe primele 5 luni ale anului, comparand cu anul trecut rezulta o crestere de 22%, 7.1 miliarde de franci.

Ceasurile de aur au inregistrat o crestere puternica atat in volum cat si in valoare. Ceasurile din otel au mers pe tendinta generala de crestere, iar celelalte categorii de materiale au inregistrat si ele o crestere constanta, generand un nivel ridicat de volum.

Ceasurile care costa mai putin de 200 de franci au inregistrat cel mai mare volum din export, aproape 40%. Spre deosebire de lunile anterioare la categoria de preturi 200-500 de franci au ajuns la o crestere de 20% (mult mai bine). O crestere impresionanta au avut si ceasurile cu preturile intre 500 si 3000 de franci, aproape 40%, si pentru volum si pentru valoare.

Principalele piete internationale au si ele o tendinta clara de ascendenta in luna mai. Hong Kong isi mentine primul loc cu cea mai mare crestere in valoare, iar Statele Unite au devansat usor in valoare piata din China, chiar daca in China a fost o crestere la export de 45%.

Analizand datele avute la dispozitie, putem sa spunem fara nici un fel de retinere ca aceasta industrie nu a fost afectata deloc de criza mondiala, ba chiar a prosperat.

24 June   by | Niciun comentariu

Scrie un comentariu