Colectia VIII de la Dior

BBazat pe principiul “Luxul este peste orice simplitate” Dior a conceput mai multe modele care par sa fie mai mult niste bijuterii. Asemenea altor creatii ale brandului si ceasurile Dior VIII infatiseaza ceea ce compania a aratat intotdeauna: modernitate, lux, eleganta si rafinament.

Numarul 8 din denumirea ceasurilor are cateva semnificatii pentru brand. Dior a luat nastere la data de 8 Octombrie 1946 si prima colectie a purtat numele “En huit”. De asemenea, ora 8 este singura care apare reprezentata pe cadranul ceasului, iar la ora 12 este scris numele brandului. Dior afirma ca negrul este o culoare “fabuloasa”: “Negrul se poate purta la orice varsta si la orice ocazie”.

Modelele sunt bazate pe detalii. Bezelul, cureaua si alte parti sunt facute din piramide de ceramica. Trebuie sa recunoastem ca ceramica neagra creeaza un efect deosebit de elegant si, in acelasi timp, poate fi si discret atunci cand este purtat la diferite ocazii. Exista mai multe variante, care au in componenta diamante si pietre pretioase. La capitolul diamante, bezelul este cel care atrage privirile: poate fi ornat doar partial sau in totalitate cu piramide ceramice, diamante bagheta sau safire.

Din punct de vedere tehnic, Dior considera ca aduce un plus de eleganta mecanismului. Astfel, pe spate, ceasul are un geam din safir prin care poate fi observata “inima” ceasului. Mecanismul a fost creat in atelierele Dior din Elvetia, este un cuart si are un calibru “Dior inverse”.  Sunt mai mutlte variante ale ceasului cu mecanism automat si cu o rezerva de energie de 40 de ore.  Indiferent de mecanism sau de diamantele incorporate, modelele au aceleasi specificatii. Carcasa este facuta din otel inoxidabil placat cu acele piramide ceramice. Indicatoarele sunt iluminate, iar indecsii sunt din diamant. Cureaua este din ceramica si are ca sistem de prindere o clema din otel inoxidabil. Ceasul are o rezistenta la apa pana la 50 de metri si este disponibil in editie limitata de 88 de bucati pentru fiecare varianta aleasa.

Mai jos este un filmulet facut special pentru aceasta colectie.

Un ceas care impresioneaza prin design si eleganta.

8 August   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Dior VIII Baguettes | 10 si 10 (19-08-2011 ; 6:00 pm) #

[…] discutat acum cateva zile despre colectia VIII de la Dior. Brandul a imbogatit recent aceasta colectie cu cateva modele noi. Desi au incorporat elemente noi […]

Scrie un comentariu