F.P.Journe A Inceput Promitator

FF.P Journe este un brand care a inceput sa castige destul de mult teren pe piata si de aceea ne-am gandit ca ar fi interesant sa aflam cate ceva despre el, mai ales ca a reusit sa ajunga destul de departe intr-un timp foarte scurt.

In anul 1977, dupa ce si-a luat diploma de ceasornicar, Francois-Paul Journe incepe sa lucreze in atelierul unchiului sau din Paris, care era specializat in restaurarea ceasurilor clasice. La varsta de 22 de ani, F.P Journe concepe un mecanism pentru un planetariu comandat de altelierele P-G Brun din Paris. Acest planetariu era creat din aur alb si galben, ornat cu diamante si rubine si un pendul sincronizat. In anul 1982, dupa cinci ani de munca, F.P. Journe construieste primul sau ceas de buzunar cu tourbillon, care are o semnificatie deosebita pentru ceasornicar: “am fost mereu fascinat de ceasurile cu tourbillon, dar niciodata nu am reusit sa imi cumpar unul. Asa ca, m-am decis sa imi construiesc propriul meu model. Tot ceea ce tine de acest ceas, care mai este inca in colectia mea, este lucrat manual, de la fiecare componenta a mecanismului pana la carcasa din aur si argint.”

In anul urmator, F.P.Journe reuseste sa construiasca un ceas de buzunar automat, care beneficia de calendar perpetuu si cu un mecanism pentru “ecuatia timpului , pentru care s-a inspirat din ceasul lui A.Berguet. In anul 1989, cu intentia de a construi produse pentru alte branduri, infiinteaza o firma in Elvetia, plecand ulterior in Geneva, pentru a-si deschide o alta afacere.

Primul ceas de mana, “Tourbillon Souverain” apare in anul 1991, brandul creand si astazi ceasuri asemanatoare. In anul 1996 pune bazele companiei TIM SA in Geneva, iar, dupa cum sustine si Journe, “compania a fost creata pentru a da forma viziunii mele contemporane si inovative despre ceasornicarie”. Trei ani mai tarziu lanseaza colectia F.P.Journe – “Invenit et Fecit” care cuprinde ceasuri prezentate in acelasi an la Basel Show. In acelasi an, este lansat si primul ceas de mana cu tourbillon creat de Journe. In anul 2000 pune bazele primelor ateliere ale brandului in Geneva. Journe afrima ca “am plecat de la un singur angajat si am ajuns la 50, iar astfel reusim sa contruim 3-4 ceasuri pe zi”. In 2001 apare pe piata primul ceas cu mecanism automat al brandului si este primul ceas care reuseste sa isi mentina precizia neafectata timp de 5 zile, chiar daca nu este purtat. Un an mai tarziu, brandul incepe un parteneriat cu Harry Winston si creeaza impreuna 18 ceasuri unice, din colectia Opus One.

De-a lungul timpului, F.P.Journe a castigat numeroase premii ca: “Balancier d’Or Prize” acordat de Conventia Ceasornicarilor din Madrid; “L’Aiguille d’Or” la Grand Prix d’Horlogerie pentru ceasul Tourbillon Souverain, model pentru care a primit si premiul pentru “Ceasul Anului” in Japonia. De asemenea, brandul incepe incet, incet sa se extinda, ajungand pana in America si in Asia.

Dupa numeroase premii si titluri castigate, F.P. Journe este sigur ca nu se poate opri aici si sustine ca va continua sa evolueze si sa aduca mereu ceva nou in lumea ceasurilor.

4 July   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback F.P.Journe Octa Sport Indy | 10 si 10 (11-07-2012 ; 4:41 pm) #

[…] trecuta am facut cunostinta cu F.P.Journe, despre care am vazut ca a avut parte de o ascensiune foarte rapida in domeniul ceasornicariei. […]

Scrie un comentariu