Girard-Perregaux Vintage 1945 Tourbillon

GGirard-Perregaux s-a gandit sa readuca la viata faimosul ceas cu tourbillon cu trei poduri. Modelul Vintage 1945 Tourbillon tocmai a fost lansat si este in editie limitata de 50 de bucati. „Stramosul” acestui model este un ceas de buzunar, creat in 1860 de Constant Girard-Perregaux, care avea trei poduri paralele din nichel. In modelul proaspat lansat, podurile sunt slefuite manual, munca ce dureaza sapte zile pentru a avea un rezultat perfect. Si tourbillon-ul s-a bucurat de o atentie deosebita: cele 72 de componente au fost ansamblate manual in unghiuri perfecte, ca la final sa se ajunga la un diametru de 12 mm. Nici carcasa ceasului nu este una noua. Aceasta este inspirata dintr-un model Art Deco din 1945. Profilul convex, remontoarul subtil si imbinarea curelei, dau acestei carcase o personalitate anume.

Carcasa este facuta din aur alb si are o dimensiune de 36.10 x 35.25 mm. Are un geam din safir si o rezistenta la apa pana la 30 de metri. Capacul din spate, din aur, este prins in suruburi si are un geam din safir pe mijloc, pentru a putea fi studiat mecanismul. Mecanismul este automat si are un micro-rotor din platina. Dimensiunea mecanismului este de 28.60 x 30.30 mm, iar grosimea este de 6.25 mm. Are 31 de jewels, o frecventa de 21.600 si o rezerva de energie de 48 de ore. Mecanismul este alcatuit din 257 de componente. Balansierul are un diametru de 8.35 mm, iar placuta principala este din rodiu si slefuita manual.

Despre cadran putem spune ca este inexistent. Este doar un geam din safir, prin care privim la mecanismul si tourbillon-ul din interior. Piesele se misca int-o armonie perfecta, iar deasupra lor sunt doua indicatoare din aur alb.

Girard-Perregaux a reusit sa readuca la viata un model deosebit, care va impresiona prin perfectiunea si armonia interiorului sau.

28 September   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Girard-Perregaux cu poduri din aur | 10 si 10 (28-05-2012 ; 6:08 pm) #

[…] trecut, am discutat despre ceasul Vintage 1945 Tourbillon de la Girard-Perregaux. Saptamana trecuta, brandul a lansat un nou model din colectia Vintage 1945. […]

Scrie un comentariu