Richard Mille 033. Rotund si subtire

AAm vorbit acum doua zile despre cum Hublot incearca o noua forma de carcasa pentru anul 2011. Forma care seamana foarte mult cu ce fac cei de la Richard Mille. Azi avem placerea sa va prezentam alta schimbare: cei de la Richard Mille au lansat un nou model cu carcasa rotunda si subtire. Se pare ca ambele companii vor sa acopere o parte cat mai mare din cererea de pe piata.

Inainte nu intalneam cuvinte ca “rotund” sau “subtire” la colectiile companiei Richard Mille, in schimb intalneam “usor” si “scump”. Noul model RM 033 a fost lansat saptamana trecuta la Salonul International de Orologerie din Geneva. Anul trecut s-a dat startul ceasurilor ultra-subtiri, iar acum s-au grabit sa lanseze pentru a nu pierde “trenul”.

Mecanismul automatic este simplu, fara complicatii, dar cu o grosime de doar 2.6mm. Solutia pentru a salva cativa mm  importanti a fost rotorul: de acesta data nu l-au centrat. Pentru a imbunatati distributia greutatii si functia, rotorul a fost construit din platina si l-au facut sa se miste bidirectional. Rezerva de putere este de 48 de ore iar rezistenta la apa este pana la 30 de metri.

Chiar daca este subtire, este destul de mare pentru a nu trece neobservat. Carcasa are un diametru de 45.7mm si o grosime de 6.3mm. In spatele carcasei totul este transparent, miscarile mecanismului se vad prin geamul de safir.

Pretul modelului pleaca de la 70.000 de dolari cu o carcasa din titan, 85.000 de dolari cu aur rosu si 90.000 de dolari cu aur alb.

27 January   by | Niciun comentariu | Branduri: ,

Scrie un comentariu