Un cer instelat de la De Bethune

DDe Bethune a prezentat un nou model inedit, DB25 Only Watch, un ceas care „se bazeaza pe forta universului”. Principiul pe care brandul a mers este unul chiar interesant: asa cum nu cunoastem toate secretele universului, asa nu cunoastem totul despre micile mecanisme din ceasuri – trebuie doar sa ne bucuram de ele si sa le admiram frumusetea.

De Bethune a ales lumina ca element decisiv, din care sa porneasca apoi la crearea lumii, a universului si nu in ultimul rand a timpului. Astfel, brandul a infatisat pe ceas cerul pe timpul noptii, care este luminat de diamante si aur, efectul fiind unul de orizont infinit. Totusi, noaptea nu a fost aleasa aleatoriu, ea simbolizand si un mic moment din istorie: in anul 1297, in noaptea de 8 Ianuarie, Franςois Grimaldi s-a ghidat dupa stele pentru a ajunge la fortareata din Monaco. Deghizat ca un calugar franciscan, s-a strecurat pentru a deschide portile fortaretei, lasand astfel, cale libera trupelor. Dupa 700 de ani de la acea seara, descendentul lui este inca print in Monaco. Se spune ca in acea seara pe cer erau 105 stele, de marimi diferite, care, acum sunt reprezentate pe cadranul ceasului prin aur alb si diamante. Constelatiile Orion si Gemeni sunt dominante si reprezentate la cel mai inalt grad de perfectiune. Acest centru concav are un indicator deosebit care sa indrume ochiul spre timp. Spatiul care afiseaza ora este in dreptul orei 6: aici sunt doua inele – cel de deasupra, cu indecsi arabi este pentru minute, iar cel de dedesubt, cu indecsi romani este pentru ore.

Mecanismul este unul mecanic, DB2105S, cu 270 de componente. Placa principala si podurile sunt lucrate manual si finisate cu otel inoxidabil. Butoiasul se regleaza singur, balasierul este din platina sau silicon si arcul balasierului se termina cu o curba plata. Ceasul are 29 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 6 zile. Pentru carcasa, De Bethune a ales o forma clasica, cea rotunda cu un diametru de 44 mm, o grosime de 12.5 mm si din aur alb. Geamul este din safir, cu strat dublu anti reflexie si are o rezistenta de 1800 Vikers. Remontoarul este insurubat, in dreptul orei 3 si are 2 pozitii. Geamul de pe spate este identic cu cel de pe fata, putand fi admirat astfel intreg mecanismul. Pe cadran sunt asezate 105 stele – 91 in aur alb si 14 in diamante. Cureaua este din piele de aligatur cu catarama metalica.

23 June   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

Pingback Rezultate finale pentru licitatia de la OnlyWatch | 10 si 10 (26-09-2011 ; 3:32 pm) #

[…] De Bethune DB25 08 01 1297 . Pretul de vanzare a fost estimat intre 100.000€ si 150.000€. A fost vandut pentru […]

Pingback De Bethune DB28 Skybridge | 10 si 10 (01-02-2013 ; 12:54 pm) #

[…] Skybridge ceea ce i-a incantat pe fanii brandului, care sustin ca este o reinterpretare a modelului DB25, lansat acum doi […]

Scrie un comentariu