Hebe Arrows of Time

DDe fiecare data cand discutam despre Grand Prix d’Horlogerie intalnim branduri noi. Anul acesta se pare ca a fost cel mai plin, la ceremonie participand numeroase companii, printre care se numara si cele despre care nu am discutat sau despre care nu stiam foarte multe.

Hebe este un brand destul de vechi, are o istorie bogata in spate, dar nu este foarte mediatizat. Primul atelier a fost infiintat in 1901, iar in 1920 apar primele ceasuri sub semnatura Hebe. Acestea erau modele skeleton de buzunar, iar in perioada aceea au avut mare succes, tocmai datorita cadranului deschis. Aproape 30 de ani mai tarziu, cand cererile incep sa vina si din alte tari, brandul isi mai deschide cateva ateliere si incepe sa creeze ceasuri de mana cu pietre pretioase sau cu diamante. In 1970 apare “criza cuartului” iar in aceasta perioada foarte multe companii ajung in faliment, dar cei de la Hebe au gasit o modalitate de a combina ceasurile traditionale cu cele cuart, satisfacand astfel, ambele tabere de clienti. De la 1990 si pana astazi, brandul s-a axat mai mult pe ceasuri skeleton, ei sustinand ca valoarea ceasului este diferita daca il poti privi in interior.

In 2012, brandul a fost prezent la BaselWorld pentru a 43-a oara, lansand ceasul Arrows of Time, cu care va participa acum la GPHG. Cei de la Hebe sustin ca acest model este lucrat impecabil si pune in valoare fiecare componenta a mecanismului. Colectia Arrows of Time cuprinde numai ceasuri cu cadran deschis care incearca sa pastreze traditiile si conceptele dupa care s-a ghidat brandul pana acum. Printre colectiile Hebe apar si modele cu cadran normal si cu mecanisme mai complicate cum ar fi cele din colectia Chrono sau Selenite.

Ceasul Arrows of Time este creat din otel inoxidabil, are un diametru de 43 mm, o grosime de 11 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 50 de metri. Mecanismul este mecanic, cu un calibru UNITAS 6498. Este decorat cu suruburi albastre si are 17 jewels. O parte dintre componente sunt acoperite cu PVD negru. Pe langa frecventa de 18.000 de vibratii pe ora, ceasul are si o rezerva de energie de aproximativ 46 de ore. Ca functii, indica doar orele, minutele si secundele. Cureaua modelului este din piele de aligator si se inchide cu o catarama din otel inoxidabil.

Arrows of Time costa 4.050 de dolari si participa la categoria ceasurilor cu pretul sub 5.000 de franci elvetieni. Nu am reusit sa aflam daca ceasurile Hebe pot fi achizitionate si din Romania.

27 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu