Criza nu a influientat industria

IIn ciuda faptului ca in ultimii doi ani s-a strigat “Este criza!” peste tot in lume, industria ceasurilor a fost in continua crestere si probabil va fi in continuare. Se pare ca oamenii care isi doresc cu adevarat un ceas nu se uita prea mult la portofel. Mai jos va prezentam o situatie prezentata de Federatia Elvetiana de Orologerie numai din luna Noiembrie a acestui an.

Exporturile de ceasuri au crescut brusc luna trecuta, un interes aparte a fost pentru produsele cu materiale bimetalice. Numarul de ceasuri exportate in Noiembrie a fost cu 500.000 mai mare decat in luna Octombrie, ajungand la un impresionant numar de 2.9 milioane de unitati cu o valoare de 1.8 miliarde de franci. S-a inregistrat o crestere de 29.7% fata de Noiembrie 2009. In primele 11 luni ale anului s-au inregistrat cresteri de 21.8% fata de primele 11 luni de anul trecut. Deci putem spune ca industria orologeriei pe acest an a avut o crestere consistenta.

Cele mai cautate ceasuri au fost cele de peste 3000 de franci elvetieni (pretul de export), cu 40% mai mult ca anul trecut. Si sectorul ceasurilor intre 200-500 de franci a mers destul de bine, cu o crestere de 30%.

Cu toate ca este numai un oras, HongKong-ul a preluat cele mai mari cantitati de produse, peste 20% din exporturile din Elvetia. Nici Statele Unite ale Americii si nici China nu s-au aratat atat de dornice de achizitionarea ceasurilor de lux SwissMade, ambele tari avand destule marci proprii, si totusi au continuat sa arate o tendinta pozitiva. Franta si Italia au ramas cele mai dinamice piete din Europa, in special datorita turismului.

1 CHF = 3,4316 RON

24 December   by | Niciun comentariu

Scrie un comentariu