Rolex si Patek Philippe depasesc recorduri

CCasa de licitatie Christie’s din Geneva a reusit sa depaseasca limita de 1 milion de dolari obtinuta din vanzarea unui Rolex. La licitatia tinuta la hotelul Four Seasons a fost prezentat ceasul de mana cu chronograf split-seconds, supradimensionat, din otel, fabricat in 1942. Pretul adjudecat a ajuns la extraordinara valoare de 1,163,340 de dolari, cel mai mare pret obtinut vreodata pe un Rolex.

Modelul este ref. 4113, semnat Rolex, are un mecanism Valjoux 55 VBR, antimagnetic, avand in mare parte componente din nichel completate de 17 jewels. Cadranul este de un argint mat pe care sunt aplicate elemente(cifrele arabe si bastonasele) din aur roz, cu diviziuni exterioare pentru minute, un telemetru albastru, un tachimetru negru si doua subcadrane pentru secunde si minute. Ce face acest ceas neobisnuit este marimea cadranului de 44 de mm, foarte putine ceasuri de aceasta marime au fost produse de cei de la Rolex.
Mecanismul pentru cronograf este actionat prin intermediul a doua butoane aflate pe carcasa si unul din centrul remontoarului.
Si mecanismul si carcasa sunt semnate cu inscriptiile brandului.

Tot in cadrul acestui eveniment s-a mai stabilit un record mondial pentru ceasurile cronograf simple. Un ceas de mana din aur de 18k, marca Patek Philippe, fabricat in 1928 s-a vandut pentru extraordinara suma de 3.6 milioane de dolari, mult peste pretul estimat de 2.8 milioane.

Pentru toata licitatia s-a reusit strangerea sumei de 26.3 milioane de dolari, o crestere cu 25% comparativ cu vanzarile de anul trecut de la Geneva.

27 May   by | 1 comentariu | Branduri: ,

Comentarii

Cristina Sabau (02-06-2011 ; 4:37 pm) #

Ce nu fac pasioantii pentru un ceas…:)
Dau si peste un milion de dolari.

Scrie un comentariu