Ulysse Nardin Classico Dragon

IIn ultima vreme, Ulysse Nardin ne-a incantat cu modele in care ceasornicarii dezvaluie arta emailului pe cadranele atent lucrate. Inca o data, ei aduc un tribut acestei arte cu modelul Classico Enamel Champleve Dragon.

Brandul a apelat la un element vechi si plin de simboluri. Dragonul reprezinta succesul si prosperitatea, iar unele civilizatii cred ca, daca acest dragon este tinut aproape, el va aduce protectie si indrumare. Ulysse Nardin a folosit o gama de culori foarte stridente: dragonul este o combinatie de portocaliu si galben, iar cadranul este de un albastru puternic, acesta fiind „semnatura” brandului. Este interesant design-ul si pozitia dragonului pe cadran: pare a fi un dragon preluat din civilizatia chineza, deoarece are o fata specifica celor care apartin acestui popor. Tot cadranul a fost facut din email, printr-o tehnica veche, dar readusa la viata de talentul ceasornicarilor. Fiind lucrate manual, nici un cadran nu este 100% identic cu un altul. Mai mult, pentru a crea un astfel de cadran este nevoie foarte mult timp si concentrare. Astfel, brandul a lansat acest model in editie limitata, de 30 de bucati.

Lasand la o parte cadranul, si restul ceasului este de admirat. Carcasa de 40 mm este facuta din aur alb sau din aur roz. Prin geamul din cristal de safir din spate, se poate observa un mecanism automat, cu certificat COSC si cu o rezerva de energie de aproximativ 42 de ore. Ceasul nu are functii speciale, indica doar orele, minutele si secundele. Carcasa are o rezistenta la apa pana la 50 de metri si o curea maro din piele de aligator.

Un model plin de culoare, care impresioneaza prin detaliile gasite pe cadran.

8 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu