Ulysse Nardin neconventional: Freak Diavolo

CCompania Ulysse Nardin a inceput inca din 1846 sa exporte ceasurile fabricate in Americi. Si-a facut un renume datorita ceasurilor minute-repeater si a cronometrelor marine, castigand numeroase premii si medalii precum: Argo si Chronos. Creatiile lor imbina numeroase trasaturi, incepand de la cele clasice si finalizand cu cele mai inovatoare si moderne ceasuri.

Pentru a comemora infiintarea companiei, Rolf Schnyder a dorit sa creeze un ceas care sa arate munca depusa de-a lungul anilor. Asa a luat nastere modelul Freak Diavolo Rolf 75. Acest ceas se remarca in primul rand prin faptul ca nu are un cadran, indicatoare sau remontoar propriu-zis. Este primul ceas care are rotile de la esapament numai din silicon. Pare sa fie un ceas modern, minimalist si in acelasi timp neconventional.

Putem observa o mare parte din mecanism doar uitandu-ne sa aflam ora. Indecsii sunt simpli, reprezentati prin cifre arabe, dar indicatoarele sunt ceva mai deosebite. Pe acel mecanism care este vizibil pe “cadran” sunt doua sageti subtile, cu varful alb: cea groasa este pentru ore iar cea subtire este pentru minute. Absenta indicatoarelor clasice dau o imagine mult mai aerata. Se poate observa si un tourbillion deosebit care ofera o animatie incantatoare.
Freak Diavolo Rolf 75 are un mecanism mecanic, cu o rezerva de energie de 7 zile. Toate acestea sunt acoperite de un geam din safir anti reflexie. Carcasa este din platina, de 45 de mm cu o curea din piele de aligator care are ca sistem de prindere o clema metalica.

Absenta remontoarului si inelul de cauciuc peste bezel ii confera un aer destul de sportiv si solid. In partea inferioara a carcasei se poate vedea semnatura lui Rolf Schynder, pe o placuta metalica. Ceasul face parte dintr-o editie limitata de numai 75 de bucati.

17 May   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

Radu (28-09-2011 ; 11:15 am) #

Pe cand un articol despre Ludwig Oeschlin?

alex (29-09-2011 ; 10:25 am) #

Daca doriti, facem :)

Scrie un comentariu