Boucheron Crazy Jungle Hathi

CCand am facut cunostinta cu Boucheron, am vorbit despre legaturile sale cu Orientul si despre modelul Sheherazade Nuit, ceas participant la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva. Se pare ca nu exista o limita anume la numarul de ceasuri cu care te prezinti, probabil poti sa pui un ceas la fiecare categorie de premii. Acum, au aruncat in cursa inca un model, Crazy Jungle Hathi, care participa la categoria Design si, spre deosebire de cel anterior, acesta este un model prin care este reprezentata India.

Legatura dintre Boucheron si India dateaza din anul 1909, cand, Louis Boucheron a ajuns pentru prima data in aceasta tara, unde, a fost profund impresionat de istoria si cultura acestui popor. In 1982, Maharajanul de Patiala ii cere lui Boucheron sa creeze o colectie de bijuterii, care, in final vor ajunge sa fie 149 de exemplare pline de stralucire. Acestea pot fi studiate in muzeul Boucheron.

Asa a ajuns brandul sa creeze un model care sa aduca un tribut Indiei. Elementul definitoriu al ceasului este elefantul de pe cadran. Acest animal, in cultura indiana, simbolizeaza si aduce noroc daca trompa este curbata in sus. Ce este destul de impresionant la acest ceas este modulul „Crazy Seconds”. Acesta este plasat pe patura de pe elefant si functioneaza ca un caleidoscop, rotindu-se pe secunde. Pe cadran sunt asezate cu atentie diamante, safire, cristale de ametist si tsavorite, iar mozaicul creat din aceste 400 de pietre este in stil Murano. Interesant si modul cum imaginea de pe cadran este continuata pe bezel. Carcasa este facuta din aur alb, iar bezelul, din acelasi material, este impodobit cu 40 de diamante si safire. Ceasul are un diametru de 42 mm si o grosime de 11.1 mm. Rezistenta acestui model la apa este pana la 50 de metri. Pe spatele carcasei este un geam din safir, in spatele caruia sta un mecanism automat. Acesta are un calibru GR 4000, 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore. Cureaua este din satin, de culoare mov si are ca sistem de prindere o catrama din aur alb.

Crazy Jungle Hathi face parte din colectia Crazy Jungle, iar Boucheron i-a stabilit un pret de 72.000 de dolari. Urmeaza sa vedem cat va impresiona acest model juriul de la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva.

30 September   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Premiile Grand Prix D’Horlogerie | 10 si 10 (21-11-2011 ; 11:12 am) #

[…] pentru „Cel mai bun ceas feminin” a ajuns la Boucheron, pentru ceasul Crazy Jungle Hathi. Premiul „Cel mai bun ceas masculuin” l-a castigat modelul Arceau Le Temps Suspendu, de la […]

Scrie un comentariu