Bridge-urile de la Corum

CChiar daca ieri s-a incheiat targul de ceasuri Baselworld, noi vom continua sa alegem si sa prezentam cele mai notabile aparitii. Probabil nu vom putea vorbi despre toate cele 2000 de companii prezente, dar macar despre cele mai importante.
Corum s-au remarcat inca din 1980 cand au introdus pe piata primul model: Golden Bridge cu mecanism tip bagheta. Dupa 30 de ani, Corum revine in forta, prezentand 2 modele de ceasuri inovatoare, ce cu siguranta sunt demne de a purta numele brandului.

Pentru primul model, Golden Bridge Tourbillon, cei de la Corum au decis sa imbine mecanismul CO213 cu un tourbillon prins printr-un pod de safir. Inca de la prima vedere observam delicatetea si in acelasi timp si forta pe care o are tourbillonul. Prin geamul din safir, putem privi neincetat la angrenajul ce se misca intr-o armonie perfecta. Mecanismul este unul mecanic, controlat de remontoarul care se afla in dreptul orei 6. Ceea ce trebuie sa remarcam este faptul ca mecanismul are 22 de jewels si este facut din aur rosu de 18k, o frecventa de 2.66Hz, 19.200 de vibratii pe ora, iar rezerva de energie este 40 de ore.

Toate acestea se afla intr-o carcasa de 34 x 51 mm, din aur rosu, unde gasim inscriptia brandului pe remontoar si pe spate. Cadranul are 2 indicatoare, pentru ore si minute, toate fiind reprezentate prin linii elegante. Acest model rezista la apa pana la o adancime de 30 de metri. Pentru a completa toate aceste trasaturi deosebite, ceasul Golden Bridge Tourbillon are o curea din piele de crocodil.

Al doilea model, Ti-Bridge Power Reserve se foloseste tot de mecanismul tip bagheta, dar de aceasta data este in pozitie orizontala. La fel ca modelul anterior, are un mecanism mecanic de calibru CO107, dar cu o frecventa de 4Hz, 28.800 vibratii pe ora si beneficaza de 25 de jewels. Dupa cum spune si numele, se remarca prin rezerva de energie ce este de 72 de ore si pentru care gasim un indicator in partea stanga. Carcasa este una din titaniu, de 52.5 x 42.5 mm. Cadranul, cu PVD negru, este unul deosebit, iar la prima vedere avem impresia ca ne uitam la un abis, totul parca pierzandu-se in fundal. Sunt prezente tot doua indicatoare, pentru ore si minute, dar la acest model ele sunt iluminate. Totul este protejat de un geam din safir, anti reflexie. Acest model rezista la apa pana la 50 de metri. Pentru a fi complet, cei de la Corum i-au atasat o curea din cauciuc negru, cu clema metalica pe care gasim numele brandului.

Nu avem inca o informatie in ceea ce priveste pretul modelelor, dar nu ne facem sperante ca vor fi prea ieftine.

1 April   by | 3 comentarii | Branduri:

Comentarii

Sfantu’ (01-04-2011 ; 2:25 pm) #

Intradevar fantastice modele.

Pingback Bovet Fleurier Recital 0 | 10 si 10 (29-09-2011 ; 3:32 pm) #

[…] Rar se intampla ca ceasurile de dama sa fie tip “skeleton”, asta daca nu’s bridge-urile de la Corum care de fapt au un mecanism mic. Ceasul Recital 0 face parte din colectia Dimier si are un cadran […]

Pingback Corum primeste premiul “Best of the Best” | 10 si 10 (19-10-2011 ; 9:34 am) #

[…] Pentru a oficializa acest succes, au fost tinute doua cine VIP pentru celebrarea colectiei Corum Bridges, una in Houston si una in Palm Beach. CEO-ul de la Corum, Antonio Calce, din La Chaux-de-Fonds – […]

Scrie un comentariu