Coussin Emperador de la Piaget

IInaintea evenimentului exclusivist din 17-21 Ianuarie de la Salonul International de Orologerie din Geneva, compania Piaget anunta prezenta sa cu Emperador Coussin Tourbillon Automatic, cel mai subtire tourbillon din lume.

Se cer si se ofera ceasuri subtiri. De la Perpetual Calendar ultra plat de la Audemars Piguet sau noul Reverso de la Jaeger-LeCoultre pana la Altiplano de la Piaget, ceasornicarii ceasurilor de lux au realizat ca diametrul mare al carcaselor nu reprezinta neaparat un ceas gros. De fapt, colectionarii prefera astfel de ceasuri.

Piaget este cunoscuta pentru mecanismele sale ultra subtiri, iar anuntarea celui mai nou ceas inaintea evenimentului ii obliga sa impinga pana la limita dimensiunile. Tourbillonul Emperador Coussin este cu adevarat special pentru ca niciun ceas cu tourbillon nu a mai fost atat de subtire, de numai 10.4mm. Orice ceas la 10.4mm este considerat subtire. Impresionanta este si greutatea tourbillonului care este de numai 0.2g, facut din titan, iar intregul mecanism are o inaltime de numai 2.8mm.

Mecanismul care alimenteaza ceasul cu tourbillon este de calibrul 1270P, care el insusi are o grosime de 5.35mm. Ora este afisata in afara centrului, atat tourbillonul cat si rotorul pot fi observate in partea frontala a cadranului pentru a oferi o vizibilitate excelenta asupra mecanismului. Durata rezervei de energie este de 40 de ore si este indicata pe spatele ceasului. Carcasa de 46.5mm in diametru vine in variante de aur alb si aur roz.

Se vehiculeaza ca pretul ajunge in jurul sumei de 200.000 de dolari, dar nu vom sti acest lucru pana nu vor pune in vanzare primele ceasuri de acest fel.

Scrie un comentariu