Richard Mille La Grand Prix d’Horlogerie

SSe pare ca cei de la Richard Mille incearca sa scoata cat mai multe din GPDH. Ei nu participa cu un singur ceas, ci cu 5 modele la aceasta ceremonie. Se spune ca “cine fuge dupa doi iepuri nu prinde nici unul”, dar cand vine vorba de cei de la Richard Mille nu credem ca e cazul. Brandul a trimis la Geneva urmatoarele modele: RM 056 Tourbillon Split Seconds, RM 052 Tourbillon Richard Mille Skull, RM 055 Bubba Watson despre care am discutat mai demult si RM 051 Phoenix-Michelle Yeoh si RM 031 High Performance despre care ne-am gandit sa discutam astazi.

Prietenia dintre Richard Mille si Jean Todt a condus la colaborarea dintre brand si Michelle Yeoh, o actrita cunoscuta la nivel international.. Desigur ca brandul a cautat sa se foloseasca de un element simbolic provenit din Asia, actrita fiind nascuta in Malaezia, iar astfel s-a ajuns la folosirea unei pasari Phoenix ca element definitoriu al acestui model. Aceasta pasare reprezinta frumusetea, darnicia, dreptatea si virtutea, iar legenda spune ca in final va arde, dar va lua nastere din propria cenusa. Revenind la ceas, acesta atrage imediat atentia datorita carcasei din aur rosu plina de diamante. Cadranul deschis ne lasa sa arunca o privire subtila asupra mecanismului mecanic, care are o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 48 de ore. Ceasul  RM 051 Phoenix-Michelle Yeoh are o dimensiune de 39.7 x 48 mm, o grosime de 12.8 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 50 m.

Acest model costa 600.000 de franci elvetieni, este in editie limitata de 18 bucati si dupa cum sustine si Michelle Yeoh a fost creat pentru acele femei care isi doresc o performanta ridicata intr-un pachet sofisticat.

Ati putea spune ca RM 031 High Performance seamana la prima vedere  cu RM 033, dar daca ne vom uita putin mai atent vom observa cel putin o diferenta, mai ales la nivelul cadranelor. Conceptul de performanta a fost obsesie pentru brand, inca de la infiintare, in anul 2001. Aici, brandul nu se refera doar la precizia mecanismului, ci si la design. Cei de la Richard Mille s-au folosit de experienta adunata in ultimii ani pentru a concepe acest model. Astfel, in interiorul mecanismului se afla un esapament cu impuls direct. Acesta a fost creat de APR&P pentru cei de la Audemars Piguet si reprezinta o combinatie intre esapamentul opritor si unul elvetian cu ancorare. Rezultatul consta in imbunatatirea caracteristicilor cronometrice ale ceasului: la mecanismul nou, rotita esapamentului are o actiune directa asupra balansierului, in timp ce la esapamentul elvetian de acorare, ancora era cea care avea efect direct pe roata esapamentului.  Mecanismul mecanic in care sa gaseste aceasta “inventie” are o frecventa de 36.000 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 50 de ore. Carcasa ceasului este creata din titaniu. Are un diametru de 50 mm, o grosime de 13.9 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 50 de metri.

RM 031 High Performance este in editie limitata de 10 bucati si se vinde la pretul de 860.000 de franci elvetieni.

Asadar, cei de la Richard Mille au mari sanse sa castige mai mult decat un premiu. Toate ceasurile cu care participa sunt fie in editie limitata, fie au un pret oarecum destul de ridicat. Asteptam sa vedem cat de impresionat va fi publicul.

11 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu