Chopard Jacky Ickx Edition V

CChopard L.U.C. Engine One nu a fost vandut pe masura asteptarilor la Only Watch. Se pare ca functiile, aspectul si faptul ca este unic nu au atras colectionarii prea tare. Totusi, ei nu s-au lasat dezamagiti si au lansat un model, Jacky Ickx Edition V. E a V-a editie limitata a ceasului Jacky Ickx si este inspirat in totalitate din lumea curselor de masini.

Ceasurile Jacky Ickx reprezinta prietenia dintre doua mari personalitati: marele sofer de curse Jacky Ickx si Karl-Friedrich Scheufele, unul dintre presedintii companiei Chopard. Ceasul Jacky Ickx Edition V aduce un tribut cursei de 24 de ore de la Le Mans. Acest model a fost conceput impreuna cu Jacky Ickx. Brandul sustine ca are toate functiile pe care si le-ar putea dori un sofer de curse. Pe langa cronometrul de 60 de minute de la ora 9, mai gasim unul pentru 24 de ore, la ora 6, care ii ajuta pe soferi sa afle cat timp a mai ramas din cursa respectiva. O caracteristica interesanta este functia flyback, care permite purtatorului sa inceapa o noua cronometrare fara a fi nevoie sa reseteze acul. Scara tahimetrica de pe bezel ajuta la masurarea vitezei pe o distanta de 1.000 de metri. De exemplu, daca 1.000 de metri sunt parcursi in 45 de secunde, atunci viteza cu care aceasta distanta a fost parcursa este de 80 km/h.  Pentru a nu petrece mult timp asupra cadranului, afisajul pentru data este mai mare. Tot pentru o lizibilitate mai buna este si alternanta culorilor alb si negru, regasite in indecsi, cadran si cadranele cronometrelor. Indicatoarele pentru ore si minute sunt tratate cu Superluminova, iar cele de la cronometre sunt rosii pentru a compensa marimea mai mica. Interesant la acest model este capacul din spate. La Jacky Ickx Edition V spatele este acoperit de un capac neagru, care schimba in totalitate aspectul ceasului, oferindu-i un aer mai sportiv. Pe capac gasim numele modelului, semnatura lui Jacky Ickx si numarul de curse de 24 de ore castigate se marele sofer:6/24.

Carcasa modelului este din otel inoxidabil, are un diametru de 42.4 mm si o rezistenta la apa pana la 50 de metri. Are un geam din cristal de safir, anti-reflexie si este conceputa sa reziste in conditii extreme. Remontoarul si cele doua butoane sunt si ele din otel inoxidabil. Mecansimul este unul automat, cu 49 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora, o rezerva de aproximativ 40 de ore si un diametru de 29.3 mm. Mai mult, mecansimul are un certificat COSC. Cureaua ceasului este din piele neagra de aligator, cu clema din otel inoxidabil.

Un model impresionant, care cu siguranta va aminti de Jacky Ickx, unul dintre cei mai mari soferi din istoria curselor de 24 de ore. Lansarea ceasului, coincide cu prezentarea unui documentar despre cariera legendarului sofer.

27 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu