`Ochiul pisicii` de la Girard-Perregaux

OObservam ca in ultima perioada celor de la Girard-Perregaux  le face placere sa puna pe modelele lor traditionale cat mai multe bijuterii. Ei au prezentat recent un model nou, Girard-Perregaux Cat’s Eye Tourbillon Haute Joaillerie, ceas care atrage prin tourbillonul Girard-Perregaux si prin nenumaratele diamante stralucitoare.

Cum mai toate modele pentru femei au forma ovala, nici cei de la Girard-Perregaux nu s-au abatut de la forma clasica. De la cadran pana la bezel si remontoar, totul este acoperit cu 287 de diamante, iar munca depusa pentru taierea si montarea lor a insumat aproape 700 de ore. Forma si modul in care sunt taiate diamantele provine din curentul artistic Baroc, iar ele reprezinta noblete si eleganta. Diamantele de pe cadran se imbina perfect din orice unghi, punand in evidenta tourbillon-ul ca fiind un simbol al experientei brandului.

Mecanismul este o “intepretare moderna” a celui care a castigat in 1889, la Paris, medalia de aur, acesta devenind de atunci o emblema a Girard-Perregaux. Cea mai mare atentie in ceea ce priveste acest ceas, a fost acordata mecanismului. Acesta este unul alcatuit din 72 de piese, toate avand un diametru de 1cm si cantarind 0.3 grame si care au fost decorate si asamblate manual. Mecanismul este unul mecanic, de calibru 12, cu 20 de jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si cu o rezerva de energie de 72 de ore.

Pe cadran sunt 106 de diamante, doua indicatoare pentru minute si ore si un tourbillon ce ofera o animatie incantatoare. Remontoarul, solid si proeminent, are 12 diamante albe si unul roz. Geamul este unul din safir anti reflexie, iar capacul din spate este prins in 4 suruburi. Ceasul, de 32.90 pe 38.40 mm, are o rezistenta la apa pana la 3 atmosfere si doua variante de curele: una cu catarama din aur alb cu 13 diamante sau una cu clema din aur alb cu 14 diamante, ambele avand ca material un satin gri.

Girard-Perregaux ne impresioneaza prin eleganta si detaliu. Un model interesant, atat in exterior cat si in interior.

20 May   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Girard-Perregaux Cat’s Eye | 10 si 10 (01-01-2013 ; 1:40 pm) #

[…] ceva timp in urma am discutat despre ceasul Cat’s Eye (Ochiul Pisicii) de la Girard-Perregaux. Brandul a lansat un nou model din aceasta colectie, care […]

Scrie un comentariu